GIR SEG: Tyler Farrar, her fra da han tok sin siste proffseier i Tour of Beijing i 2014. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Farrar legger opp

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 10.09.17 12:10

Del på    

Karriereslutt for 33-åringen, ett år før kontrakten gikk ut.

Den amerikanske toppsyklisten Tyler Farrar legger opp etter årets sesong. Det forteller han til sykkelmagasinet Peloton Magazine

33-åringen ble proff i Cofidis tilbake i 2006, men er nok mest kjent for tiden sin Garmin-laget, som i dag er kjent som Cannondale-Drapac. Farrar syklet for Jonathan Vaughters lag fra 2008 og ut 2014-sesongen. Der tok han samtlige av sine 29 proffseirer, inkludert tre etappeseirer i Vuelta a España, to etappeseirer i Giro d’Italia og én etappeseier i Tour de France. Farrar har også vunnet Hamburg Cyclassics to ganger.

Etter tiden i Garmin, har Farrar syklet sammen med Edvald Boasson Hagen i Dimension Data. Der har han gått fra å være en spurter til å bli en hjelperytter, og selv om han også har kontrakt for 2018-sesongen, har han valgt å terminere kontrakten.

– Jeg har alltid gitt 100 prosent i syklingen, enten det var som spurter eller lagkamerat. Da jeg innså at jeg ikke lenger kunne være på det nivået jeg forventet av meg selv, visste jeg at det var på tide å stoppe, sier Farrar til magasinet.

 

Tagget med: , ,

Les også disse