FORMEN KOMMER: Både Tour of Norway og Tour des Fjords på planen til Grøndahl Jansen. Nordmannen håper spurtsjansene står for tur.

– Får nok flere sjanser i Tour des Fjords

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 18.05.17 14:00

Del på    

Grøndahl Jansen tilfreds med å vente sin mulighet i LottoNL-Jumbo.

EIDSVOLL (procycling.no): Onsdagens åpningsetappe i Tour of Norway gikk ikke etter planen for LottoNL-Jumbo. Lagets spurter Dylan Groenwegen fikk det tøft i den kuperte finalen i Asker og kom inn 19 sekunder bak etappevinner Edvald Boasson Hagen.

En ny, mer velegnet mulighet venter derimot i Brumunddal torsdag. Med nordmannen Amund Grøndahl Jansen som en av hjelperne, har den nederlandske mesteren Groenewegen satt seg mål om å spurte mest mulig i Tour of Norway. Med seg til Norge har han sine faste opptrekkere, og denne uken blir viktig trening for Groenewegens spurttog før Tour de France.

23-åringen blir imidlertid ikke med laget videre til neste ukes Tour des Fjords. Dermed kan det vente flere muligheter for Grøndahl Jansen der. Etter en lang vårsesong i klassikerne, begynner den norske rouleur-spurteren å komme i form.

– Yorkshire var første løpet mitt etter pausen etter Roubaix. Nå kjører jeg de to norske løpene og så (Critérium du) Dauphiné. Formen er forhåpentligvis bra her og kanskje enda bedre i Fjords, når Dylan ikke er med og jeg kanskje får enda flere sjanser. Dauphiné er et helt annet nivå og har enda færre etapper som passer. Men jeg håper å få et godt utbytte av disse to løpene og kanskje ta enda et steg til, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

Finalen i Brumunddal blir altså en viktig Tour-test for Groenewegen og hans opptrekkere Robert Wagner, Tom Leezer og Timo Roosen. Den vesle Mjøsa-byen er langt i fra noe Champs-Élysées, men detaljer og repetisjon er essensielt når et spurttog skal innøves. Den nederlandske mesteren åpnet seierskontoen for året i Tour de Yorkshire nylig, og er sulten på mer suksess før touren.

– Målet er spurte så ofte som mulig med Groenewegen. Det er fordi opptrekkeren han skal ha med i Tour de France er her, Wagner. Det samme er (Tom) Leezer og Roosen. De skal være rundt ham i touren. For meg og Lars, vi som normalt sett ikke kjører touren, handler det om å hjelpe de med å sette opp en spurt. De andre dagene kan vi kanskje gjøre noe på egenhånd, sier 23-åringen Grøndahl Jansen.

I finalen i Asker brukte Boom sitt carte blanche til å angripe på den lokale runden, uten mye hell eller fanfare. Men det kan komme flere forsøk fra både Boom og Grøndahl Jansen utover uken.

– Vi tenker egentlig ikke på sammendraget. Hovedmålet er å få Dylan til å spurte. Hvis Lars vil kjøre fort på Lillehammer og i Oslo, så får han gjøre det. Men han også er på vei tilbake til konkurranse og tar det dag og dag, sier Grøndahl Jansen som tapte 2:36 til Boasson Hagen onsdag.

– Jeg syns Oslo ser veldig spennende. Også får vi se hvordan det blir kjørt på Lillehammer. Det er ganske langt til mål fra bakken. Men jeg tror det kan skje mye i Oslo. Særlig hvis det blir vått.

Tagget med: , , , ,

Les også disse