Prøv Procycling Pluss idag

VIKTIG FORMTEST: Odd Christian Eiking får prøvd klatreformen i Baskerland rundt. Her fra Tour Down Under i januar. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

– Jeg får kjøre for egne sjanser

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 3.04.17 21:05

Del på    

Odd Christian Eiking håper å bite fra seg i Baskerland rundt.

(procycling.no): Den første etappen av Baskerland rundt ble en rolig affære for Odd Chritstian Eiking, men mot slutten fikk den 22 år gamle kroppen seg et lite sjokk.

– Det var en veldig rolig etappe. De siste milene var slakt nedover og trilling, så det ble på en måte veldig rolig sånn sett, sier Eiking til procycling.no.

Etter snaue 150 rolige kilometer, eksploderte rittet på de siste fem kilometerne. Tim Wellens (Lotto Soudal) og Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) støtet i en slak motbakke, men til slutt var det Michael Matthews (Team Sunweb) som tok det i spurten.

Les også: Matthews åpnet seierskontoen

– Jeg ikke syklet så mye løp de siste to månedene. Det var nok et lite sjokk for kroppen. I hvert fall når det smalt slik det gjorde på slutten, beretter FDJ-syklisten.

En uke med feber og forkjølelse hemmet oppladningen til det spanske seksdagersrittet, men Eiking tror formen skal være brukbar.

– Det har kjentes bra ut den siste tiden. Mulig jeg bare trengte en gjennomkjøring i dag. Jeg håper det bare er det. Men jeg er jo litt usikker med så få ritt. Jeg var litt syk for to uker siden, men har vært bra siste uken. Jeg tror formen skal være grei nok.

FDJ uten kaptein

Til tross for at avslutningen ble tøff, fikk askøyværingen samme sluttid som etappevinner Matthews. Over de neste dagene håper Eiking å henge med langt framme i det krevende Baskerland rundt.

– Vi har ikke med noen stor leder her. Så jeg får kjøre for egne sjanser. Så jeg får se hva jeg har i meg. Om jeg klarer å sitte med eller om det blir for tungt, men jeg håper jo jeg skal klare å bite fra meg.

Etter en spurtvennlig første etappe venter fire etapper med mer klatrevennlig profil, før den avsluttende tempoetappen i Eibar.

– Det er vanvittig tøft har jeg hørt, dette løpet her. Så jeg forventer at det blir hardkjør, konstaterer Eiking.

Avgjørende for Ardenner-formen

16. april starter FDJ-rytteren årets første Ardenner-klassiker, Amstel Gold Race. Deretter følger La Flèche Wallone og Liège-Bastogne-Liège. 22-åringen syklet alle de tre rittene som førsteårsproff i FDJ, og i år ønsker Eiking å henge enda bedre med.

– I Liège satt jeg med en stund i fjor. Jeg innehar en mulighet til at jeg kan sitte med der i en gruppe ganske langt fremme. Men man vet aldri. Jeg håper jeg skal sitte med de fremste, men om det blir første, andre eller tredje gruppe får vi se på.

Om ambisjonsnivået før den mer klatrepregede delen av klassikersesongen ikke er helt sikkert enda, så er vestlendingen tydelig på at Baskerland rundt blir meget viktig for å finne formen.

– For meg passer det helt perfekt. Jeg var helt avhengig av å få Baskerland rundt nå før Ardennerne.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse