NY SPURTSJANSE: Alexander Kristoff er en av de store favorittene på syvende etappe i Tour de France. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

– Får håpe at vi klarer det like bra i dag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.07.19 11:56

Del på    

Alexander Kristoff satser på nytt superopptrekk fra Jasper Philipsen.

BELFORT (procycling.no): Jasper Philipsen tråkket seg inn i flere norske sykkelhjerter på de siste kilometerne inn mot Nancy på den fjerde etappen av Tour de France.

Etter mange år med prat om manglende sisteopptrekker for Alexander Kristoff var det en 21-åring fra Mol i Belgia som ble løsningen. Rittets yngste rytter trakk sin kaptein fram til nesten perfekt posisjon og kun Elia Viviani, som kanskje fikk et enda bedre opptrekk, klarte å tukte nordmannen.

Fredag kommer en ny sjanse for Philipsen og Kristoff på den lengste etappen i årets Tour de France. 230 kilometer etter starten i Belfor blir det trolig en ny massespurt i Chalon-sur-Saône.

– Det passer meg bra egentlig. Det er ganske kupert i starten og så er det jo flatt inn mot mål. Det skal være motvind så da blir det jo ekstra langt. Det kan bli en litt kjedelig dag, men i antall timer så passer det meg sikkert fint, sier Alexander Kristoff til procycling.no og samlet norsk presse før start i Belfort, nordøst i Frankrike.

Rytterne sykler mot sørvest gjennom hele dagen. Vindretningen peker også mot en lang dag og massespurt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det blir litt trått og kjedelig når det er motvind. Da er det ikke så veldig hardt i feltet hvis det blåser imot. Da går det ikke så fort.

Samme oppskrift

Når rytterne begynner å nærme seg slutten av maratondagen venter en rask finale på de siste kilometerne. To svinger kommer på de siste to kilometerne før oppløpet langs Saône-elven.

– Vi skal prøve litt på det samme som sist. Sven skal prøve å få oss inn i den siste svingen i ok posisjon. Så blir det litt opp til Jasper å finne et bra hjul inn på kilometeren der for å prøve å starte spurten tidlig slik vi gjorde sist så jeg slipper å akselerer selv. Det fungerte veldig bra sist så vi får håpe at vi klarer det like bra i dag, beretter Kristoff.

Mens Philipsen skal fullføre opptrekksjobben er det Sven Erik Bystrøm som skal sørge for at de to siste på rekke treffer finalen med mest mulig krefter.

– Det er en lang dag men sannsynligvis så blir det en spurt. Da må vi prøve å få til en god posisjon for Alex på slutten så han kan være i vinnerposisjon. Hvis vi kan få han i samme gode posisjon som på forrige spurtetappe så er vi langt på vei, sier Bystrøm til procycling.no.

– Det er to litt tricky svinger på de siste to kilometerne. Hvis jeg kan få de i en god posisjon der så er min jobb gjort, så vil det strekke seg ut etter det. Min oppgave blir å få de fram i en god posisjon og at de bruker minst mulig krefter.

Så skal 21 år gamle Philipsen prøve seg i en Tour de France-spurt for tredje gang.

– Han er veldig dyktig. Han er en spurter selv så han vet hvordan man skal posisjonere seg. Hvis han kan starte spurten sin litt tidligere enn vanlig så er det gull for Alex.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse