MER TRØBBEL: Erlend Blikra ble også nektet å starte med temposykkelen slik han opprinnelig har stilt den inn. Foto: Einar Oliver Landa

Norske juniorer herjer i Frankrike

Even Emberland
Tips meg

Publisert 25.05.14 10:33

Del på    

- Vi skal jobbe for den tredje strake seieren, sier stortalent til procycling.no.

Erlend Blikra vant søndag morgen tempoetappen i Le Trophée Centre Morbihan. Rogalendingen dundret gjennom den 7,2 kilometer lange løypa på 9 minutter og 21 sekunder.

– Jeg følte meg bra og det var bare til å mose på. Det var veldig fint å få nok en seier her nede, forteller Blikra til procycling.no på telefon etter triumfen.

Klar seiersmargin
Førsteårsjunioren var suveren. Med en snittfart på 46,2 kilometer i timen var han 19 sekunder foran andremann. Videre skilte det 19 nye sekunder fra andre- til 21.-mann.

Dermed fortsetter 17-åringen i den gule trøya han sikret med en overlegen spurt på fredagens etappe.

Strålende laginnsats
De andre norske landslagssyklistene kjørte også hjem gode temporesultater. Samtlige nordmenn var blant de 21 raskeste.

Du finner de komplette temporesultatene her.

Det gir dem et bra utgangspunkt for den avsluttende fellesstarten som kjøres søndag ettermiddag.

– Vi skal beholde trøya og kjøre aktivt og holde igjen brudd. Vi har mange mann topp 20 sammenlagt, derfor satser vi på et samlet felt til mål for å få flest mulig gode plasseringer, forklarer juniorsyklisten.

– Lagets mål er å vinne igjen
Den avsluttende etappen har ingen bonussekunder. Likevel er det ingen enkel oppgave å forsvare ledelsen.

Danmark stiller blant annet med rytteren som vant Paris-Roubaix og Fredsrittet tidligere i år. Men Norge ønsker å slutte rittet slik de startet det.

– Satser du på en tredje seier på rad?

– Vi skal hvert fall jobbe for den tredje strake seieren. Det er lagets mål at vi vinner igjen, forteller Blikra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INTERNASJONAL SUKSESS: Erlend Blikra sikret seg lørdag sin tredje UCI-seier for året.  Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

INTERNASJONAL SUKSESS: Erlend Blikra sikret seg lørdag sin tredje UCI-seier for året. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

17-åringen hadde én UCI-seier fra før i år. Unggutten vant den andre etappen i Fredsrittet tidligere i år.I tillegg til Blikras ledertrøye har Norge Torjus Sleen på sjuendeplass, Tobias Foss på niendeplass og Glenn Marius Skjolden på 18.-plass etter tempoetappen.

Ole Petter Skogstad og Rasmus Tiller sykler også for Norge i det franske etapperittet. Begge kjørte en god tempoetappe, men de var for langt bak i sammendraget etter fredagens etappe til å kjempe om topplasseringene.

Tagget med: , ,

Les også disse