SEIER NUMMER TO: Caleb Ewan har fått en solid start på 2018-sesongen. Foto: AFP PHOTO / BRENTON EDWARDS

Ewan vant på første forsøk i Europa

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.02.18 17:28

Del på    

Spurtslo Danny van Poppel i Clasica de Almeria.

(procycling.no): Søndag inntok Mitchelton-Scott sin spurter, Caleb Ewan, det europeiske fastlandet. 23-åringen var den store favoritten i søndagens Clasica de Almeria, og unggutten innfridde.

Den australske sykkelsommeren er over, og dermed var det spanske endagsrittet Ewan sitt første europeiske ritt for sesongen. Triumfen er hans andre for året, da han også vant én etappe i Tour Down Under.

Andreplassen gikk til et annet stort spurttalent, Danny van Poppel. 24-åringen er året eldre enn den australske vinner, og tok sin første seier i år på åpningen av Volta a Valenciana.

Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert) ble nummer tre.

Syv mann i teten

En utbrytergruppe, bestående av syv ryttere, gikk tidlig i rittet.

Maxim Belkov (Katusha-Alpecin), Rob Britton (Rally Cycling), Marc Buades (Fundacion Euskad), Dries De Bondt (Verandas Willems), Axel Journiaux (Direct Energie), Cristian Rodriguez (Caja Rural) og Diego Rubio (Burgos-BH) fikk en ledelse som strakk seg over fire minutter, før hovedfeltet våknet.

Mitchelton-Scott var blant lagene som startet jakten, og ledelsen krympet. Etter syv mil var det bare 2:50 fram til de syv i teten.

Fire mil fra målstreken var avstanden krympet til 1:20, og 25 kilometer fra mål var feltet igjen samlet.

Sidevind skapte uro

Det blåste opp på den spanske kysten, og det var noe av grunnen til at bruddet ble kjørt inn såpass tidlig.

Med 15 kilometer igjen sprakk feltet i tre, men samlingen skjedde fort. Inn på de avsluttende rundene var feltet samlet.

Ingen kom av gårde mot slutten, og Caleb Ewan trillet inn i siste sving i god posisjon. Han feilet ikke på oppløpet, og vant en sykkellengde foran Van Poppel.

Tagget med: , , , ,

Les også disse