Prøv Procycling Pluss idag

NÆR IGJEN: Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff må igjen se seg slått av Caleb Ewan. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Ewan for kvikk for de norske håpene – selv etter slak motbakke

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.09.17 17:20

Del på    

Boasson Hagen og Kristoff på plassene bak.

(procycling.no): «Det norske mesterskapet» i landeveissykling fortsetter i Tour of Britain. Neida, det var en spøk – men etter at Caleb Ewan var først i nok en tight massespurt, var to nordmenn nærmest å slå ham.

Først Boasson Hagen, som etter å ha blitt deplassert mandag, nok en gang ikke hadde centimeterne på sin side. Det hadde han jo for så vidt i går, men ble da fratatt seieren etter å ha skiftet bane på oppløpet.

– Laget var perfekt i dag igjen. De ledet meg inn i finalen og hele veien inntil de siste par hundre meterne. Dessverre kunne jeg ikke fullføre det, men jeg vil forsette å prøve, sier Boasson Hagen i en pressemelding fra Dimension Data.

Bak rudsbygdingen leverte Alexander Kristoff også en god avslutning på den 176,9 kilometer lange etappen mellom Normanby Hall Country Park og Scunthorpe.

– Finalen bød på litt stigning på de siste to kilometerne. Jeg kom meg i en OK posisjon. Mads (Würtz-Schmidt) forsøkte å ta hjulet mitt for å hjelpe meg mot slutten, men han var nødt til å gi slip. På toppen av bakken, da det var tid for å avslutte, hadde jeg ikke så mye igjen i beina. Jeg synes likevel tredjeplass bak Ewan og Edvald var et bra resultat. Kanskje klatrer jeg enda høyere opp på listene om et par dag, sa Kristoff etterpå.

Viviani og Groenewegen falt av

Trøsten får være at en rekke andre spurtere ikke maktet å henge med oppover. Deriblant Elia Viviani og Dylan Groenewegen, som ikke taklet den tøffe avslutningen i Scunthorpe.

Gilbert testet VM-formen ved å gå for en langspurt, mens Martin gjorde opptrekk for Kristoff mot slutten på en våt og tung etappe.

Ewan leder, nordmennene halsende bak

Etter etappeseieren tok Ewan over både sammenlagtledelsen og poengtrøya fra Elia Viviani. Boasson Hagen hadde ligget meget godt an i sammendraget, om han ikke hadde gått på deplasseringen i går. Nå ligger rudsbygdingen bak både Ewan og Viviani (+7) – mens Kristoff er nede på 7.-plass, 16 sekunder bak.

Tour of Britain var helt til 10. september, mens VM i Bergen starter sju dager senere med lagtempo.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse