KLART BEST: Caleb Ewan distanserte Sam Bennett på de siste meterne av Hatta-demningen. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Ewan knakk Bennett på Hatta-demningen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.02.20 13:38

Del på    

Australieren vant for andre år på rad i UAE Tour.

(procycling.no): Caleb Ewan ble kongen av Hatta-demningen for andre år på rad. I bunnen av bakken satt han i andre posisjon, men det var Sam Bennett som gikk først. Australieren var våkent med og tok opp jakten.

Lotto Soudal-rytteren var raskt oppe på bakhjulet til Deceuninck-QuickStep-spurteren og hadde ingen problemer med å slå iren på de siste meterne. Dermed tok han sin tredje triumf for sesongen og ble den nye lederen av UAE Tour i samme slengen etter rittets andre etappe.

– Jeg er så fornøyd med denne seieren. Det er en veldig tøff avslutning og vi trodde at det kom til å bli en hardere etappe enn i fjor. Men fordi det ikke var noe vind så var det en ganske rolig dag. De siste bakkene var ganske harde, men laget gjorde en så god jobb med å få meg i best posisjon i siste svingen. Jeg må takke dem for denne seieren, sier Ewan i seiersintervjuet vist på Eurosport 1.

På spørsmål om han fryktet han ikke skulle klare å ta igjen Bennett var det lite frykt å spore i 25-åringens svar.

– Nei. Jeg vet jeg kunne gå fra bunnen selv. Men jeg visste det var bedre å vente et par sekunder fordi det er på de siste 20 meterne du virkelig kan vinne rittet. Det var det jeg gjorde. Jeg ventet på de siste 20-30 meterne. Om du sprekker der så kan du tape så mye tid. Jeg vet hvor lenge jeg kan gå og timet spurten min veldig godt. Jeg kunne akselererer helt til målstreken.

Etappen hadde hele 2770 høydemeter, som var omlag dobbelt så mye som i 2019. En rolig start gjorde dog det hele noe enklere, men inn mot den avsluttende Hatta-demningen steg tempoet betraktelig.

Carl Fredrik Hagen satt i god posisjon bak Team Ineos som tauet i bakkene med en mil igjen. Movistar tok over inne i bakken og Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) og Mark Cavendish (Bahrain-McLaren) var blant spurterne som ble kjørt av. Chris Froome (Team Ineos) slet også med tempoet på siste mil.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Like før toppen kom angrepet fra Victor Campenaerts (Team NTT) som ble fulgt av Nicola Conci (Trek-Segafredo). Duoen hadde 13 sekunder da de var nede på et flatere parti med seks kilometer igjen, men mange lag kjørte i feltet og det ble samling tre kilometer fra mål.

Artikkelen fortsetter under bildet!

REPRISE FRA I FJOR: Caleb Ewan sine sammenbitte tenner var like intense da han vant på Hatta-demningen i 2019. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Déjà vu i teten – kamp om sekunder i feltet

Miles Scotson (Groupama-FDJ) og Laurens De Plus (Jumbo-Visma) forsvant med sykdom etter gårsdagens etappe. Veljko Stojnic og Leonardo Tortomasi følte seg bedre og Vini Zabú-KTM-duoen gikk i brudd for andre dag på rad.

Etter en langsom start tok Rudiger Selig og Bora-Hansgrohe tak i feltet med noen mil bak seg og sørget for at ledelsen til duoen aldri ble større enn 4:30.

45 kilometer ut på etappen kom den første innlagte spurten. Det siste sekundet som var igjen til feltet var det Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) som stakk av med.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etappens andre spurt var med snaue fem mil igjen mål. Her ble det et solid oppgjør mellom Alexey Lutsenko (Astana) og Jesus Herrada (Team Cofidis). Den kom Astana-kapteinen seirende ut av.

Stojnic slapp seg ned til forfølgergruppa, og den voldsomme fartsøkningen sørget for at ledelsen til ensomme Tortomasi kun var på ett minutt. Med 24 kilometer igjen var det også over for den andre Vini Zabú-rytteren.

Tagget med: , , ,

Les også disse