Prøv Procycling Pluss idag

SEIERSGROSSIST I AUSTRALIA: Caleb Ewan har forsynt seg grovt av spurtetappene i Tour Down Under de siste årene. Her fra fjoråret da han vant den andre etappen. Foto: Tim de Waele (TDWSport.com)

Ewan håper på pangstart i nytt lag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.01.19 16:51

Del på    

Hjemmehåpet har siktet seg inn på nye etappeseirer i Down Under.

Helt siden han avsluttet sesongen i september, har nok Caleb Ewan sett fram til Tour Down Under. Hvor han igjen vil konkurrere internasjonalt og sammen med sine nye lagkamerater i Lotto Soudal.

Den lille australieren er klar på at han ikke har noe å bevise overfor sin gamle arbeidsgiver Mitchelton-Scott, men er like klar på at han ønsker en god start for sitt nye lag.

Den første testen kommer allerede søndag, med oppvarmingsrittet Down Under Classic i Adelaides gater. Det er et ritt han vant i både 2016 og 2017, mens han har tredjeplass fra i fjor og i 2014.

– Hvis du kan vinne der er det godt for selvtilliten videre inn i resten av Tour Down Under, så jeg håper å gjøre det bra der, sier Ewan til The Advertiser.

Ønsker seg minst én etappeseier

I Australia er han blant de antatt beste spurterne, men han vil få sterk konkurranse fra ryttere som Elia Viviani, Peter Sagan, Phil Bauhaus, Danny van Poppel, Jakub Mareczko og forhåpentligvis også Daniel Hoelgaard og Kristoffer Halvorsen.

– Vi går selvsagt for etappeseirer, i hvert fall én. Det vil ikke være et bra resultat om jeg ikke vinner en etappe i løpet av rittet. Det er definitivt tre etapper som passer spurterne, kanskje fire. Hovedkonkurrentene mine blir nok Peter Sagan og Elia Viviani, som begge er raske og sterke ryttere. I tillegg er det et sterkt kobbel av spurtere, så det kan være noen andre jeg må holde øyet med, sier Ewan i en pressemelding.

24-åringen har vunnet totalt syv etapper i de foregående tre utgavene av rittet.

– Vi er her med et variert lag. Det er en veldig internasjonal miks av ryttere, men det er én klar leder. Hovedmålet vårt i Tour Down Under er å ta en etappeseier med Caleb Ewan og hele laget er her for å støtte ham i jakten på den seieren. Sammendraget er mer «på siden», men hvis noen føler seg bra, så får de en fri rolle, sier sportsdirektør Mario Aerts.

Blant lagkameratene til Ewan er Carl Fredrik Hagen, som også han antydet til at det kunne være mulig at han fikk frie sjanser på de kuperte etappene.

Får debuten i Down Under: – Fryktelig tidlig å tenke på ritt

Nykomponert opptrekk med kjente fjes

Som de fleste lag har Lotto Soudal allerede vært nede i Australia en god stund. Dermed har de allerede rekognosert alle etappene foruten om den siste og avgjørende etappen til Willunga Hill.

Men selv om de er kjent med løypa, er en desto større utfordring for Ewan å få til samspillet med sine nye lagkamerater. Riktignok fikk han med seg Roger Kluge til Lotto Soudal, en rytter som var sentral i opptrekket til Ewan i Mitchelton-Scott.

Den tyske banespesialisten er også med i Tour Down Under, og blir sentral i opptrekket sammen med Adam Blythe. Blythe og Ewan syklet en håndfull ritt sammen i Orica GreenEdge i 2015 og briten var en mann Ewan selv tok kontakt med for å få ham over til Lotto Soudal da Aqua Blue Sport kollapset i høst.

– Jeg har et par ryttere (Kluge og Blythe) som kom med meg fra mitt forrige lag, så det bør gjøre det litt lettere (å få et velfungerende opptrekk), sier Ewan.

– Resten av laget har jobbet med André Greipel de siste årene, så er det er en god blanding av ryttere som er veldig erfarne og andre som er kjent med hvordan jeg liker et tog. Et nytt opptrekkstog er noe som kan lykkes med en gang, eller det kan ta noen ritt. Vi får se når rittet starter.

Laget jobbet en del med opptrekkstoget under treningsleiren på Mallorca i desember, men som han selv sier: Det er vanskelig å simulere de tøffe situasjonene som oppstår i ritt på trening.

Derfor er det ikke helt spikret akkurat hvordan opptrekkstoget til Ewan vil bli seende ut.

– Det kommer an på avslutningen. På noen av de flatere, raske avslutningene kan Kluge fungere fint som sistemann, men vi har også Blythe her og han vil kunne være en god sisteopptrekker og en jeg har jobbet med før. Vi må bare ta en avgjørelse den enkelte dagen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse