STARTER I AUSTRALIA: Carl Fredrik Hagen. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Får debuten i Down Under: – Fryktelig tidlig å tenke på ritt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.12.18 13:50

Del på    

Hagen og Ewan debuterer for Lotto i Australia.

– Jeg har ikke vært noe syk eller skadet og har fått trent bra, så da er det vel bare å hoppe i det, sier Carl Fredrik Hagen muntert.

Da lagledelsen ga beskjed om at de ønsket at han skulle få Lotto Soudal- og WorldTour-debuten i Tour Down Under, kunne bare 27-åringen fra Oppegård nikke med. Selv om det er en tid av året hvor han de foregående årene har vært rundt to måneder unna sitt første ritt for sesongen, starter han altså 2019 og sin første proffsesong med Tour Down Under (15.-20. januar) og Cadel Evans Great Ocean Road Race 27. januar nede i Australia.

– Det er fryktelig tidlig å tenke på at jeg skal kjøre ritt. Vanligvis har jeg startet mye, mye senere, så treningsvinteren har jo vært kort, sier han, samtidig som han føler at han fått gjort det han skal i treningsarbeidet.

– De ønsket at jeg skulle dit, så da kunne jeg ikke si nei. Det er jo fint å komme ned der til mye varme og noen flotte ritt som ikke er altfor lange. Det gjør jo vinteren her hjemme litt kortere.

Kan få muligheten på Willunga

Med seg på veien sydover har han gjennom samtaler med andre nordmenn og lagkamerater fått bekreftet at den australske sesongåpningen er en myk og fin overgang til hva som venter senere i sesongen.

For Lotto Soudal gjelder det likefullt å være påskrudd fra start av. Med seg på laget har de også et par andre som får debuten sin for laget, hvor mest fokus rettes mot hjemmehåpet Caleb Ewan etter overgangen hans fra Lotto Soudal.

– Det er jo sannsynlig at det blir mye oppmerksomhet rundt Caleb og Lotto i og med at han har skiftet lag fra et australsk lag til et belgisk lag, samt sykler årets første ritt på hjemmebane. Han fikk jo ikke kjøre Tour de France i år fordi han skulle bytte lag, så det blir nok mye oppmerksomhet rundt ham, sier Hagen.

Den lille australieren har vunnet seks etapper i Tour Down Under de siste tre utgavene, men vil nok ikke ha noe å stille opp med når de beste klatrerne gjør opp om sammenlagtseieren på Willunga Hill.

– Vår hovedprioritet er å vinne etapper med Caleb. Ellers er det litt frie bruddkanoner og spurtopptrekkere for Caleb. På den siste etappen til Willunga Hill så kan det jo hende at jeg får frie tøyler, men realistisk sett skal jeg ikke ha veldig pigge bein om jeg har jobba i fire-fem dager.  Jeg tror ikke en skal forvente så mye, det blir i så fall en bonus. Men det er ingen ren kaptein i sammendraget i Down Under, det er det ikke, sier den tidligere Joker Icopal-rytteren.

I tillegg til Ewan og Hagen, sykler Adam Blythe, Tomasz Marczynski, Adam Hansen, Roger Kluge og Thomas De Gendt for Lotto Soudal i Australia.

Fokus på etapperitt

Etter rittene i Australia venter en rolig periode for å venne seg til det kaldere europeiske klimaet og tidsforskjellen igjen.

– Så er planen å dra til Portugal og kjøre Volta ao Algarve (20.-24. februar). Så får vi se litt etter det hvordan ståa er.

– Jeg har fått et utkast til et program, men jeg har ikke har lyst til å gå så mye i detalj på det foreløpig. Det blir nok hovedsaklig etapperitt som blir fokus. Det er de indikasjonene jeg har fått fra lagledelsen, at de ønsker å bruke meg mye i etapperitt.

Etter å ha gjennomført sin første treningsleir med laget på Mallorca for kort tid siden, er han positivt innstilt til det som skal bli hans nye kolleger og lagkamerater de neste to årene.

– Jeg fikk et veldig positivt inntrykk av laget på samling på Mallorca. En veldig fin gjeng, både ryttere og støtteapparat. Det er en ganske avslappet stemning i desember, men likevel følte jeg det var et bra nivå på treningene. Fint lag altså, veldig hyggelige folk.

PS! I tillegg til Hagen er det også ventet at Kristoffer Halvorsen, Daniel Hoelgaard og Sven Erik Bystrøm starter Tour Down Under.

Tagget med: , , ,

Les også disse