TIL TOPPS: Alejandro Valverde. Foto: Michael Steele/Getty Images

Evigunge Valverde med seier i vueltaen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.08.18 16:59

Del på    

38-åringen spurtslo Kwiatkowski og tok sin tiende etappeseier i vueltaen.

(procycling.no): Camintio del Rey var stigningen hvor Tom Dumoulin virkelig introduserte seg selv som en rytter med god bakkekapasitet i 2015, men det var en langt lettere vei opp til Caminito del Rey i årets utgave av Vuelta a España.

Inn i den slake stigningen på de siste fem kilometerne satt Movistar og Sky god fart og fikk feltet kraftig tynnet ut.

Det var også mellom Sky og Movistar kampen om etappeseieren skulle stå mellom. Etter at Laurens De Plus (Quick-Step Floors) forsøkte seg med et angrep med halvannen kilometer igjen, lå Alejandro Valverde (Movistar) og Michal Kwiatkowski (Sky) og lurte i front av feltet. Med 600 meter gikk Valverde til, med Kwiatkowski på hjul.

Sammen hentet de De Plus og kom inn med noen meters luke på de siste 100 meterne.

Der viste 38 år gamle Valverde seg som den beste og tok etappeseieren – hans tiende i Vuelta a España og den 120. profesjonelle seieren i hans fenomenale karriere.

– Jeg forsøkte å time det bra og gå på et tidspunkt hvor jeg kunne holde til målstreken. Kwiatkowski var bra med, men jeg hadde litt ekstra til de siste meterne, sier Valverde i et intervju vist på Eurosport.

– Hovedmålet mitt var å vinne en etappe, så da tar vi det dag for dag, sier han videre.

Valverde har nå vunnet etapper i åtte forskjellige utgaver av vueltaen. Hans første etappeseier kom helt tilbake i 2003.

Kwiatkowski kjørte med andreplassen seg inn i ledelsen i rittet etter to etapper.

Små splitter i avslutningen

Tre sekunder skilte fra de to og ned til neste gruppe, hvor blant andre Wilco Kelderman (Sunweb), George Bennett (Team LottoNL-Jumbo), Nairo Quintana (Movistar), Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), Rigoberto Urán (EF Education First) og Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) satt.

Fabio Aru (UAE Team Emirates), Steven Kruijswijk (Team LottoNL-Jumbo) og Simon Yates (Mitchelton-Scott) tapte åtte sekunder, mens Miguel Ángel López (Astana) tapte 19 sekunder.

Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) tapte 1’01 etter å ha vært nede i en velt, mens den store taperen ble Richie Porte.

Porte tapte mye tid

Etter at Rohan Dennis (BMC) vant den innledende tempoen i Vuelta a España på lørdag, ble det umiddelbart et lederskifte etter den andre etappen i rittet.

Dennis slapp seg nemlig ned fra feltet med snaut to mil igjen, hvor han satt sammen med lagkamerat Richie Porte som har slitt med sykdom de siste dagene.

De tapte flerfoldige minutter inn mot målgang og dermed er trolig sammenlagtmulighetene til den australske ulykkesfuglen borte før man i det hele tatt kommer til de virkelige fjelletappene.

Også Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), som er på vei tilbake etter at han veltet i Tour de France og pådro seg et brudd i ryggvirvelen, måtte slippe feltet den siste milen. Italieneren har uttalt at han er tvilsom til hva han selv kan utrette i rittet på grunn av skaden og søndagens etappe viste at han er et stykke unna toppformen.

Tagget med: , ,

Les også disse