Prøv Procycling Pluss idag

GIRO OG OL: Remco Evenepoel kjører Giro d'Italia som oppkjøring mot OL. FOTO: David Ramos/Getty Images

Evenepoel signerte langtidskontrakt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 23.08.19 16:00

Del på    

Lefevre sikret stortalentets tjenester ut 2023.

(procycling.no): Remco Evenepoel har hatt en forrykende start på proffkarrieren i Deceuninck – Quick-Step. 19-åringen har den siste måneden imponert med soloseier i Clasica San Sebastian og seier på den individuelle tempoen i EM i Alkmaar. Tidligere i sesongen vant han også Belgia rundt.

Etter at belgieren hadde dominert i juniorrekkene var Patrick Lefevere rask med å signere talentet på sommeren i fjor, etter interessen rundt ungguten intensiverte seg. På høsten kulminerte dominansen i juniorrekene med gull både på tempo og fellesstart under VM i Innsbruck.

Kontrakten Evenepoel tegnet med Quick-Step strakte seg ut 2020-sesongen, men etter et strålende år som neoproff har Patrick Lefevere satt seg ned og allerede forhandlet en ny kontrakt med ham, som i dag ble signert. Dermed har Lefevere sikret seg stortalentets tjenster de fire kommende sesongenene, ut 2023.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg er glad og stolt over å ha forlenget oppholdet mitt hos Deceuninck – Quick-Step og jeg vil fortsette å bygge fremtiden min sammen med denne fantastiske gruppen.

– Laget har hatt troen på meg helt fra starten av og det betyr mye. Å signere en ny avtale var det logiske å gjøre og etter å ha snakket med Patrick om det var jeg umiddelbart enig. Deceuninck – Quick-Step er det perfekte miljøet for meg. En familie nummer to, hvor vi alltid jobber sammen med lidenskap, profesjonalitet og dedikasjon for å forbedre oss, og dette er et svært viktig aspekt for meg.

VM og OL de neste målene

Det foreløpige programmet til Evenepoel resten av sesongen består av Deutschland Tour (29. august til 1. september) og GP de Québec (13. september) og GP de Montréal (15. september), men han sikter også mot en plass i den belgiske troppen under VM i Yorkshire, trolig på tempoen.

Etter pretasjonene den siste tiden har allerede spekulasjonene vedrørende en potensiel Tour de France-deltakelse begynt å gå, men det skal ligge et par år frem i tid i planen til laget. Neste sesongen skal han blant annet fokusere mot de olympiske lekene i Tokyo.

Evenepoel er for tiden i ferd med å flytte til Monaco, og var der nylig sammen med foreldrene og Lefevere, for å se etter et sted å bo. Quick-Step-sjefen skal visstnok foretrekke at eleven bosetter seg i Andorra, langt unna fristelsene i skatteparadiset. Han er uansett strålende fornøyd med den viktige signeringen for det belgiske laget.

– Vi er ekstremt fornøyd med denne avtalen. Remco er ikke bare en talentfull rytter, men også en bra person og alle som har jobbet med ham i laget vet det. Vi tror han kan ha en lys fremtid i sykling. Vi har satt vår lit til ham og han har masse tillit til oss.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

https://twitter.com/EvenepoelRemco/status/1164870047485124608

Tagget med: , ,

Les også disse