FORTSATT I LEDERTRØYA: Remco Evenepoel leder fremdeles rittet sammenlagt. Foto: Maximiliano Blanco/Getty Images)

Evenepoel kjempet seg tilbake etter å ha blitt kjørt av i sidevinden

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 31.01.20 23:57

Del på    

Koblet grepet om sammenlagtseieren med solid opphenting.

(procycling.no): Remco Evenepoel (Deceuninck – Quick-Step) var utpekt som favoritt før den femte etappen i Vuelta a San Juan, men det så ikke ut til at han ville være i en posisjon til å kjempe om etappeseier da han desperat jaktet på de andre favorittene etter å ha havnet på feil side i sidevindskjøringen inn mot den avsluttende stigningen.

Men da det først begynte å gå oppover, så ble fort et snaut halvannet minutt hentet inn. Allerede halvveis i den 18,9 kilometer lange stigningen var han tilbake i tetgruppa, og på de siste tre kilometerne prøvde han seg med flere angrep.

Den avgjørende luken fikk han ikke, og dermed var det seks ryttere som fremdeles var med i kampen om etappeseieren med 500 meter igjen. 

Der viste Miguel Flórez (Androni Giocattoli-Sidermec) seg som den beste, og vant etappen foran 43-åringen Óscar Sevilla (Team Medelin) og Brandon McNulty (UAE Team Emirates).

Evenepoel kom inn femteplass, plassen foran Filippo Ganna (Italia), andremann i sammendraget, og trygget med det ledelsen i rittet. Fremdeles gjenstår det to etapper, men med et forsprang 33 sekunder virker Evenepoel nå til å ha god kontroll på sammenlagtseieren.

ETAPPESEIER: Miguel Flórez vant etappen. 23-åringen tok med det sin første proffseier. Foto: Maximiliano Blanco/Getty Images

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hardt kjør på slettene

Etter torsdagens hviledag, var det klart for den antatt hardeste etappen i Vuelta a San Juan fredag kveld.

Målgang var oppe på hele 2624 meters høyde i Alto Colorado, en bakkeavslutning på 18,9 kilometer à 4,4 prosent, men det ble på ingen måte spart på kruttet før den seige avslutningen.

Med drøyt fire mil igjen begynte Oliviero Troia (UAE Team Emirates) å spinne frenetisk på slettene inn mot den avsluttende stigningen. Det var ikke fordi han hadde problemer med giret, men rett og slett fordi farten var så høy. Vinden kom nemlig inn i rytterne, og hardkjøret fra UAE og etter hvert også Bora-Hansgrohe, Movistar og Cofidis gjorde sitt til at feltet ble splittet i flere deler.

Blant dem som havnet på feil side var sammenlagtleder Remco Evenepoel. Deceuninck – Quick-Step er vanligvis kjent som et lag som er gode i vind, men de ble kun sittende med Zdenek Stybar i tetgruppa.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kjempet seg tilbake i bakken

Evenepoel måtte gjøre mye jobb selv for å holde avstanden nede inn mot bakken, men i bunn av stigningen var det likevel så mye som 1:20 opp til tetgruppa, hvor Filippo Ganna (Italia), Brandon McNulty (UAE Team Emirates), Nelson Oliveira (Movistar), Eduardo Sepúlveda (Movistar), Guillaume Martin (Cofidis) og Matteo Fabbro (Bora-Hansgrohe) alle satt.

Forspranget raste nedover i løpet av de første kilometerne i bakken, og med 14 kilometer var det bare ti sekunder mellom de to stadig mindre gruppene, hovedsaklig takket være jobben til Evenepoel og tredjemann i sammendraget, Óscar Sevilla (Team Medelin).

Da startet også angrepene i front, med McNulty og Juan Javier Melivilo (Pocito). Med elleve kilometer igjen støtet McNulty fra Melivilo, samtidig som Guillaume Martin var på vei opp. Bak hadde også Evenepoel kommet seg opp til de andre favorittene, og var rundt 15 sekunder bak teten.

Snaut to kilometer senere ble det samling i front, og dermed hadde man 13 ryttere i tetgruppa. Med Evenepoel og Sevilla tilbake, ble det langt mer kontrollert på de neste kilometerne. Angrepene lot vente på seg frem til de siste tre kilometerne. Da hadde det jevne kjøret gjort sitt til at det bare var ni ryttere igjen i tetgruppa, og samtidig prøvde både Evenepoel og Martin seg i løpet av kort tid. Ingen av dem fikk en avgjørende luke, og dermed var det fremdeles ni ryttere som hadde kontakt da Evenepoel gikk til på ny med 1,4 kilometer igjen. Igjen samlet det seg stort sett etter angrepet, og dermed ble det et oppgjør på de siste 400 meterne.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse