HAR VUNNET STORE TING FØR: Men er 20-årige Remco Evenepoel i stand til å forsvare ledelsen ut Vuelta a San Juan Internacional? (Photo by David Ramos/Getty Images)

Evenepoel festet grepet om sammendraget

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.01.20 07:36

Del på    

Satte konkurrentene på plass med landeveissykkel.

(procycling.no): Tidligere i uka så det først mørkt ut for sammenlagthåpet da Remco Evenepoel kjempet seg over målstreken 1:26 bak Rudy Barbier etter å ha gått ned i en velt 3,5 kilometer unna målstreken.

UCIs sjefskomissær fikk så se video av hendelsen, og fant raskt ut at en tilskuer hadde forårsaket massevelten. Dermed fikk alle som hang med i feltet på det tidspunktet utdelt samme tid som etappevinneren.

Les også: Imponerende triumf av Gaviria

Vips, var Evenepoel igjen med i kampen om å vinne Vuelta a San Juan Internacional. Dag 3 av rittet var en 15,5 kilometer lang tempo. Der viste 20-åringen ingen nåde mot konkurrentene.

Filippo Ganna, italiensk mester i øvelsen i fjor, kom nærmest. INEOS-rytteren må gi ifra seg 32 sekunder på en tempo som også inneholdt noen krevende bakker.

Italieneren var også den eneste som holdt seg innenfor minuttet bak fenomenet fra Aalst. Evigunge Oscar Sevilla (43) leverte en fin prestasjon da han tok tredjeplassen 1:08 bak. Et sterkt temponavn som Brandon McNulty, også han ung og lovende med tredjeplass fra U23-tempoen i Yorkshire, ble slått med 1:25 av Evenepoel. Det holdt til femteplass.

– Jeg tenker ikke på sammendraget

Tempoen var altså småkupert, noe som også gjorde den spesiell. Rytterne brukte vanlige landeveismodeller og hadde på seg aero-hjelmer.

Etter seieren sa Evenepoel seg fornøyd med dagens økt og sluttiden 19:16 ved Punta Negra-demningen i Argentina.

Barbier overrasket favorittene i San Juan

– Jeg gikk for seieren og å klare det gjør meg glad. I dag tok jeg tid på flatene, der jeg kunne holde høy fart. Men også i motbakkene, der jeg akselererte. Det betyr at jeg hadde god bein, noe som gir en god følelse såpass tidlig i sesongen, sa unggutten til cyclingnews.com.

Lagkompis Julian Alaphilippe forlot rittet tirsdag på grunn av magesmerter. Det gjør Evenepoel til en enda mer naturlig kaptein i sammendraget for Decuninck-Quick Step. Han fastholder selv at han ikke fokuserer voldsomt på det, men 20-åringen er absolutt i stand til å holde unna for konkurrentene i løpet av de fire siste etappene. I 2017 vant Bauke Mollema rittet sammenlagt etter også å ha vunnet tempoen. Året etter var Filippo Ganna nær ved å gå til topps, men ble til slutt passert av Gonzalo Najar (senere tatt for doping) og Oscar Sevilla.

– Det er fint å lede sammenlagt, men vi skal ikke miste fokus ettersom det er fire etapper igjen. Jeg tenker ikke på å vinne sammenlagt, men tar en dag av gangen. Jeg skal fortsette med å hjelpe laget der jeg kan, og så får vi se hvordan jeg ligger an i slutten av uka, bedyrer han.

Fredag venter rittets dronningetappe opp Alto Colorado, 2 565 meter over havet. De siste 10 milene sender feltet over 3. kategorien Alto de Vilicum, 2. kategorien Baños de Talacasto – 4,4 prosent i snitt og maks 6,4 prosents stigning over 15 kilometer til toppen, skal avgjøre det hele. Høyden er en større utfordring enn stigningen i seg selv, så får vi se hvordan en 20 år gammel gutt takler de rådende forhold når angrepene hagler ifra konkurrentene.

Tagget med: , , ,

Les også disse