KUNNE JUBLE: Fernando Gaviria var best av samtlige under dag to av Vuelta a San Juan Internacional. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Imponerende triumf av Gaviria

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 28.01.20 08:08

Del på    

Utnyttet spurtkaos til sin fordel.

(procycling.no): Fernando Gaviria hadde verken Maximilian Richeze, Juan Sebastian Molano eller Tom Bohli rundt seg, men endte likevel opp med å vinne etappe 2 av Vuelta a San Juan Internacional overbevisende.

Ettersom Rudy Barbier ikke maktet å bli topp 10, overtok han samtidig sammenlagtledelsen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

To utbrytere ble kjørt inn like før 10-kilometersmerket, og derfra og inn dreide det hele seg om spurtlagene. Både Androni-Giocattoli (Manuel Beletti) og BORA-Hansgrohe (Peter Sagan) hadde flere hjelperyttere til rådighet. Det hadde også Deceuninck-Quick Step, som la alt i potten for Álvaro Hodeg.

Har vunnet her to ganger før

I frenetisk høy hastighet på støvete veier, ble det dog igjen en kaotisk affære. Opptrekkene satt ikke, og på høyresiden manøvrerte Gaviria seg fram helt på egenhånd. Han ble nødt til å gå tidlig, men leverte en imponerende langspurt i Pocito.

Med to hjelpere foran seg været Sagan faren. Han forsøkte å ta hjulet til Gaviria, men var aldri i nærheten av å hente inn colombianeren på de siste 50 meterne. 25-åringen liker da også dette oppløpet godt. Han vant også i Pocito i 2018 og 2019.

– Jeg kan ikke nekte for at jeg er i god form, uttalte Gaviria til blant andre cyclingnews.com etterpå.

– Siden treningsleiren i desember har jeg trent spesifikt og holdt et øye med hva jeg får i meg. Jeg er i god form og jeg håper den tendensen fortsetter inn i klassikerne, fortsatte han.

Rudy Barbier ble nummer 17, og falt ned til andreplass i sammendraget. Gaviria leder rittet sammenlagt etter to av sju etapper.

Barbier overrasket favorittene i San Juan

 

Tagget med: , , ,

Les også disse