ANDRE SEIER: Mikel Bizkarra sto for Euskadi-Murias sin andre seier på tre dager. Foto: David Ramos/Getty Images

Euskadi-Murias slo tilbake etter Movistar-kjør

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.05.18 16:11

Del på    

Mikel Bizkarra vant kongeetappen i Vuelta Aragon.

(procycling.no): Movistar dominerte lenge avslutningen i Vuelta Aragon, men det var Euskadi-Murias som vant rittets siste etappe. Mikel Bizkarra stakk fra favorittgruppa med noen kilometer igjen, og tråkket inn til lagets andre etappeseier på tre dager.

Dog ble det ingen sammenlagttriumf på det baskiske laget. Jaime Roson hadde en ledelse på 27 sekunder til Bizkarra etter at Movistar angrep i sidevinden på lørdagens etappe. Spanjolen var 16 sekunder bak baskeren i mål, og dermed ble Roson vinneren av den første Vuelta Aragon siden 2005.

Slik gikk det til:

Movistar tok kontrollen i feltet opp den siste stigningen. Alt av bruddforsøk var kjørt inn med ti kilometer igjen, mens hovedfeltet krympet rakst.

Mikel Bizkarra (Euskadi Murias) angrep med åtte kilometer igjen. Baskeren fikk raskt en solid luke. To mann gikk etter, men de ble begge kjørt inn av Movistar-toget. Seks kilometer fra målstreken ledet Euskadi-rytteren med ti sekunder. Fem hundre meter senere var stuntet til Bizkarra over.

Jaime Roson (Movistar) angrep med en gang. Rein Taaramae (Direct Energie) forsøkte å følge, men klarte ikke å matche tempoet til spanjolen. Garikoitz Bravo (Euskadi Murias) tok opp jakten, men heller ikke han klarte å følge Roson. Fem mann samlet seg bak den ensomme lederen.

Den store ledelsen fikk han aldri, og 1700 meter før mål satt seks mann i første gruppe. Bizkarra var ikke ferdig for dagen, og angrep med en gang Roson ble kjørt inn. Han så seg aldri tilbake, og var først over målstreken i Cerler.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse