INTENSE SMERTER: Eli Iserbyt måtte bæres ut av løypa. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Europamesteren fraktet bort i ambulanse

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.12.20 16:04

Del på    

Eli Iserbyt vred seg i smerter etter å ha veltet i Zolder.

(procycling.no): Eli Iserbyt, Wout van Aert og Thomas Pidcock er på sett og vis de eneste som er kapable til å ta opp kampen mot Mathieu van der Poel akkurat nå.

I lørdagens Superprestige-ritt i Zolder var alle tre borte før tre runder var syklet. Derfra og inn ble det plankekjøring for verdensmesteren.

Les procycling.nos beste artikler fra 2020! (+)

Det var en tidlig punktering på et kritisk punkt som senket Wout van Aerts seierssjanser, mens Thomas Pidcock havnet i en skvis i en av de første svingene. Briten og belgieren hadde mye å ta igjen etter det. For mye.

Verst gikk det dog for Eli Iserbyt. Europamesteren hang bra med i jakten bare noen sekunder bak Mathieu van der Poel, men i en sving tidlig på den tredje runden hektet han i gjerdet.

Belgieren deiset i bakken og slo seg hardt. Det var den venstre siden av kroppen det virket å gå ut over. Iserbyt ble liggende på gresset og vri seg i smerter med armen i en posisjon som ikke er utypisk for ryttere som har brukket kragebeinet. Også albuen fikk seg en kraftig trøkk.

Han ble til slutt båret ut av løypa og fraktet bort fra Zolder i ambulanse.

– Han traff et gjerde og albuen måtte gjøre en unaturlig bevegelse. Han var i store smerter og var så vidt ved bevisthet. Det var kaldt på bakken så vi prøvde å holde ham varm. Vi håper det går fint, men vi må bare vente og se, sier den belgiske landslagstreneren Sven Vanthrouenhout

I den raske løypa i Zolder var det dermed ingen igjen som klarte å ta opp kampen med Van der Poel.

På sedvanlig vis fant Alpecin-Fenix-rytteren sin marsjfart. Ingen var i nærheten av å klare å kjøre ham inn. Med to runder igjen hadde nederlenderen hele 57 sekunder.

Det ble en soleklar seier til Van der Poel tre dager etter at han punkterte fra vinnerposisjonen i X20 Trofee Herentals.

Den gangen var det Wout van Aert som stakk av med seieren. Samme mann måtte ta til takke med andreplass denne lørdagen i Zolder. Belgieren var klart best i kampen mellom de nest beste. Tredjeplassen gikk til Lars van der Haar.

Da det ikke ble poeng på Iserbyt denne lørdagen er nå Toon Aerts den nye sammenlagtlederen i Superprestige-serien.

Artikkelen fortsetter under bildet!

BRAND VAR RASKEST: Den dominante CX-rytteren vant mot sine landskvinner i Zolder. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Brand vant spurtoppgjør

Ceylin del Carmen Alvarado og Lucinda Brand har skilt seg ut i større og større grad blant kvinnene de siste ukene.

Det gjorde de også i lørdagens Superprestige-ritt i Zolder. Men denne gangen ble de fulgt helt til målstreken.

Annemarie Worst tok riktig nok starten foran Alvarado og Denise Betsema, men Lucinda Brand var ikke langt bak. Inge van der Heijden var med som femte i teten.

Verdensemester Alvarado tok føringen mot slutten av den første runden da Brand måtte gi litt avstand etter å ha trøblet over en bakketopp. Hun var seks sekunder bak ut på andre runde.

Brand kom seg raskt opp og ut på den andre runden tok hun ledelsen. Alvarado klønet over hindrene og gikk i bakken selv om hun hadde gått av sykkelen. Etter den andre runden var det nå hun som var syv sekunder bak.

Tempoet steg og utskillelsen ble større. Med to runder satt kun Worst, Brand, Betsema og Alvarado igjen.

Ingen av de fire klarte å distansere de andre på de siste minuttene. Det endte i et sjeldent spurtoppgjør mellom fire ryttere.

Lucinda Brand dro inn på oppløpet og var suveren i spurten som fulgte. Ceylin del Carmen Alvarado måtte nok en gang ta til takke med andreplassen.

Annemarie Worst fikk en gledelig opptur etter et lite skadeavbrekk og tok tredjeplassen med Betsema på plassen bak.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse