KAOTISK SPURT: Matteo Trentin slo Pascal Ackermann og Jasper Stuyven etter en hektisk spurt på den femte etappen av Tour of Guangxi. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Etterlengtet seier til Trentin

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.10.18 10:10

Del på    

Europamesteren til topps i Guangxi.

(procycling.no): Matteo Trentin vant spurten på den femte etappen av Tour of Guangxi. Italieneren har hatt en krevende første sesong for Mitchelton-Scott, og har slitt når han har fått sjansen fra det australske WorldTour-laget.

Seieren på lørdagens etappe var Trentin sin første i Mitchelton-Scott-drakta, og andre for sesongen. Den første kom i EM i Glasgow da 29-åringen tok gull for Italia.

Europamesteren kom inn på oppløpet i god posisjon, og duellerte mot Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) og det stjerneskuddet Pascal Ackermann. Den tyske mesteren klarte ikke tukte europamesteren, og tok andreplassen foran Stuyven.

– Jeg og Luka Mezgec fulgte toget til Bora-Hansgrohe. De var mange der, og vi var bare to. Det fungerte veldig bra, og han gjorde et veldig godt opptrekk fra rundt 450 meter igjen. Jeg gikk selv like før 200 meter, sier Trentin.

Like etter at Trentin startet spurten gikk en velt, der blant annet opptrekkeren Luka Mezgec gikk i bakken.

Det var et redusert felt som kom til målstreken etter den 212 kilometer lange etappen fra Liuzhou til Guilin. Spurtere som Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors), Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) og Dan McLay (EF Education First) klarte ikke å henge med over de siste bakkene og var distansert før seierskampen ble avgjort.

Ingen fare for Moscon

Gianni Moscon leder fremdeles rittet sammenlagt etter at han vant gårsdagens etappe. Team Sky kontrollerte avstanden til et meget sterkt utbrudd gjennom etappen, bestående av Silvan Dillier (AG2R), Tony Martin (Katusha), Pascal Eenkhorn (LottoNL-Jumbo) og Ryan Mullen (Trek-Segafredo).

Kvartetten fikk 4:35 på det meste, og Dillier var da virtuell leder. Men ledelsen ble sakte redusert.

To kategoriserte stigninger skapte litt furore mot slutten, men fra toppen av den siste var det fremdeles drøye tre mil til mål. Dermed endte etappen i nok en spurt.

Rittet, og WorldTouren 2018, avsluttes søndag med en 169 kilometer lang etappe med start og målgang i Guilin.

Tagget med: , , , ,

Les også disse