Ny etappe uten resultat for Coop-ØsterHus

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 31.07.16 12:48

Del på    

Status quo for rogalendingene i Kreiz Breizh Elites.

(procycling.no): I morgentimene i dag ble den første av to etapper søndag, kjørt i det franske UCI-rittet Kreiz Breizh Elites (2.2). En 82.2 kilometer lang etappe, fra Ploërdut til Callac, med en profil som en liten haikjeft, dog uten de aller lengste bakkene.

Etter gårsdagens etappe måtte Coop-gutta se seg selv i speilet og innse at de leverte under pari. Det store bruddet, hvor vinneren til slutt skulle sitte, gikk uten noen representater fra de blåkledde, og med seks minutter i sekken er sammendraget tapt. Skuffende for laget, etter at de vant tre etapper, samt sammendraget, i fjor.

– GC [general classification, journ.anm.] er «long gone», så nå er det fokus på etappene, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen til procycling.no.

Krister Hagen kunne etter gårsdagens etappe fortelle at de skulle være offensive og gå for etappeseier. På dagens første etappe lyktes dog laget ikke. Bruddet ble etablert uten noen fra det norske kontinentallaget, og i spurten var de ikke nær å kjempe om seieren. Bestemann ble Oscar Landa på en 25. plass. Vinneren av etappen ble den franske amatørmesteren Valentin Madouas (Brest Iroise Cyclisme 2000).

Men allerede klokken 15:15 venter en ny mulighet. Da venter en 100 kilometer lang rundløype i Carhaix, som er en ordentlig haikjeft, hvor Coop-ØsterHus kan få oppreisning etter en skuffende start på rittet.

Ingen topplassering for Coop-Østerhus

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse