Prøv Procycling Pluss idag

MISTET KONTRAKTEN: Grunnet økonomisk trøbbel røk proffkontrakten August Jensen hadde med One Pro Cycling.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Et veldig godt alternativ

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.02.17 21:30

Del på    

Proffkontrakten forsvant for August Jensen. Nå ser bodøværingen fram til enda et år i Coop-drakt.

(procycling.no): For bare noen måneder siden trodde August Jensen at han skulle starte 2017-sesongen som proffsyklist. Med fersk kontrakt i hånda startet 25-åringen forberedelsene mot det som skulle bli bodøværingen sitt første år i One Pro Cycling. Slik gikk det ikke.

Grunnet økonomiske problemer måtte laget senke målsetningene, og One Pro siktet seg inn på å tilbringe 2017 som kontinentallag. For Jensen endte det med en retur til Team Coop.

– Det var kjipt der og da. Å si noe annet vil bare være å male over med glansbilder. Det var en arbeidsuke på fem dager der jeg ikke var så motivert for trening og langturer, sier August Jensen til procycling.no.

– Jeg visste vel egentlig at alternativet var Coop. Etter at jeg fikk de dagene på å tenke over ting, og å synes litt synd på meg selv, så gikk det egentlig veldig fint. Jeg trives veldig godt i laget, og vi har hatt to samlinger nå med veldig god stemning. Vi har fått nye, kule drakter og et rittprogram som ser veldig fint ut. Selv om jeg skulle ønske at det som skjedde med One Pro ikke hadde skjedd, så har jeg et veldig godt alternativ, forteller 25-åringen, som nå tilbringer dagene på treningsleir i spanske Benidorm, frem mot Coop sitt første ritt for året.

Sykler mot Movistar i sesongåpningen

Selv om proffkontrakten forsvant, vil Jensen fortsatt få målt krefter mot et profflag i sesongdebuten. Onsdag åpner Coop sesongen i Volta ao Alentejo. Det portugisiske rittet har i år fått 2.1-status, og kan skilte med det spanske storlaget Movistar på startstreken. Krister Hagen ledet femdagersrittet før siste etappe i 2016, men endte på andreplass.

– Det blir vanskelig å si at vi skal kopiere fjoråret i Portugal med det feltet, men jeg håper vi kan vise oss frem på en positiv måte, forteller den nordnorske syklisten.

– Jeg tror nok ikke Movistar stiller med sitt beste lag, men alle rytterne på det laget er nok såpass solide at det kan bli tøft med en topp 3-plassering i sammendraget slik Krister hadde i fjor. Jeg håper vi kan vise oss fram i offensive brudd, og ganske gode plasseringer på etapper og i sammendraget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GODE I FJOR: Team Coop hadde suksess i Portugal i 2016. August Jensen vant GP Liberty Seguros. Foto: Coop-Øster Hus

Tidligere start

Rittet, som går i den sørlige delen av Portugal, har blitt flyttet en måned fram i tid sammenliknet med 2016. For August Jensen skal den uvanlig tidlige sesongstarten ikke være noe problem.

– Jeg startet treningen fram mot sesongen i god tro om at jeg skulle starte sesongen litt tidligere enn vanlig med One Pro, men når det først skjedde så var det egentlig bare å fortsette med den gode treninga.

– Jeg er i bedre slag enn det jeg var på dette tidspunkt i fjor, og jeg tror det er flere ryttere på laget som er det. Vi visste ganske tidlig at dette rittet kom tidlig på året, så vi har klart å gjøre litt om på treningsprogrammet for Team Coop, forklarer Bodø-syklisten.

Selv er han godt fornøyd med treningen i vinter, selv om en matforgiftning foregående helg skapte en liten fartsdump.

– Jeg føler meg bedre nå. Det er fortsatt noen dager til Portugal, så jeg tror jeg skal bli klar til starten, ytrer Jensen, før han korrigerer seg selv.

–Jeg skal bli klar.

Går sesongen som 25-åringen håper, blir sluttresultatet en ny proffkontrakt.

– Jeg brukte litt tid på å tenke over hva jeg egentlig hadde lyst til da det med One skjedde. Hadde jeg ikke hatt en proffkontrakt å hige etter så hadde jeg ikke takket ja til et år i Coop. Jeg går inn i sesongen med håp om å gjøre det enda bedre og kanskje få enda bedre tilbud, avslutter Coop-syklisten.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse