STORFAVORITTEN: Elia Viviani var den beste spurteren med i årets De Panne. Italieneren sykler for belgiske Quick Step. FOTO:.  / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

FØRSTE MESTERTRØYE: Elia Viviani vant det italienske mesterskapet for første gang. FOTO: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

Enestående Viviani ble italiensk mester

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.06.18 18:00

Del på    

Quick-Step Floors-spurteren den eneste som klarte å følge Pozzovivo opp de siste bakkene.

(procycling.no): Elia Viviani (Quick-Step Floors) tok sin første seier i det italienske mesterskapet lørdag. Og 29-åringen gjorde det på fabelaktig vis.

Inn i den meget krevende finalen, med flere bakker på over 15 %, sto duellen mellom Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) og Elia Viviani. Lille og lette Pozzo danset opp bakkene, så raskt han orket.

Men han klarte ikke kvitte seg med Viviani. Quick-Step-spurteren skar grimaser, og bet seg fast på bakhjulet til mannen som ble nummer fem i Giro d’Italia for en drøy måned siden.

Over den siste bakketoppen, og inn på de siste lettkjørte kilometerne hang Viviani fremdeles med. Mann mot mann ville det være en enkel oppgave for Viviani å spurtslå Pozzovivio.

Det ble dog hakket vanskeligere da Giovanni Visconti kjørte seg opp til duoen. Dermed satt Bahrain-Merida med to mann med i kampen om den italienske tricoloren.

Bahrain-duoen støtet annen hver gang for å forsøke å kvitte seg med Viviani, men inn på siste kilometer skjønte de at det ble vanskelig. Pozzovivo la seg i front, fulgt av Viviani og Visconti.

Med 200 meter igjen seg Viviani framover, og åpnet spurten sin. Ingen av de to var i nærheten, og det ble mestertrøye på Quick-Step-ulven.

Med spurtseieren mot Visconti fører Viviani Quick-Step Floors opp på 45 seirer i 2018. Den ferske italienske mesteren har stått for 14 av dem. Han knuser dermed sin egen rekord på antall seirer i et kalenderår.

Den fjortende seieren gjør at han rykker fra på toppen av lista over rytterne med flest triumfer i år. Alejandro Valverde er nærmest med sine elleve.

Tagget med: , , , ,

Les også disse