SKULLE AV: Spurtraske Erlend Blikra skulle ikke under noen omstendingheter være på skuddhold når det nærmet seg målgang i Sandefjord. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Blikra om tilbudet fra Uno-X: – Det var overraskende

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.08.19 11:50

Del på    

Nå tror 22-åringen at han kan få ut det store potensialet i proffsatsingen.

(procycling.no): Erlend Blikra har i mange år vært en rytter som folk har ventet på at virkelig skal slå gjennom, men skader og sykdom har gjort det vanskelig for den nå 22 år gamle rytteren.

Tre seirer på rappen – hans første UCI-seirer som senior – i det polske etapperittet Dookolo Mazowsza gjorde sitt til at telefonen ringte.

– Det var nok det (seirene i Polen) som gjorde det, ja. Kurt (Asle Arvesen) ringte en uke etter Polen og så skjedde ting ganske fort, sier Blikra. 

Fredag ble han bekreftet klar for Uno-X, sammen med Daniel Hoelgaard.

– Det var overraskende. Det var ikke noe jeg hadde sett for meg før eller underveis denne sesongen. Men når jeg får muligheten, så tar jeg den jo. Det er veldig bra tilbud, sier Blikra, som gleder seg stort til å ta fatt på de to neste sesongene på proffnivå.

Tror han kan få ut potensialet i Uno-X

Tidligere fredag morgen fortalte sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, at det «bor farlig mye i den gutten».

– De fleste i Sykkel-Norge vet jo hva den gutten er i stand til når han får ut det han er god for. Erlend er en type rytter vi har lyst til å jobbe med. Gi det noen år og se hva vi kan få ut av det. Han fortjener den sjansen til å se hva han kan bli. Selv i motgangen har han stått opp for det og vi har lyst til å få med ham inn i utviklingssystemet vårt, sier han til procycling.no.

Blikra selv tror han kan få ut potensialet sitt i det som skal bli det første norske profflaget fra neste år. 

– Ja, det tror jeg. Det er noen år siden jeg har hatt en fullstendig høst-vinter og så påfølgende fullstendig sesong. Klarer jeg å få til det, så tror jeg at jeg skal få frem det jeg ikke har fått vist så langt. Det tror jeg at jeg skal klare nå, så det er spennende å se hvilke resultater det vil gi, sier Blikra, som fikk påvist kyssesyken i fjor høst.

Børresen: – Det unner vi ham

Blikra forlater dermed Coop etter å ha syklet alle sine fire seniorår for laget.

– Jeg har fått masse tillit av Coop og de har vist mye forståelse for den situasjonen jeg har vært i. Det er aldri lett å gå vekk fra et slikt miljø, men jeg tror jeg vil få den støtten jeg trenger i Uno-X, sier Blikra.

Fra Coop-leiren gleder de seg over sjansen Blikra har fått.

– Dette er veldig fortjent. Erlend er ung og lovende, men også en av Norges beste spurtere. Han har vært tålmodig og målrettet gjennom flere år, uten å få de resultatene han har ønsket grunnet skadene. Det er derfor gledelig at han endelig får det til, og får muligheten til å ta steget opp. Det unner vi han, sier sportsdirektør Magnus Børresen i en pressemelding.

Selv om Blikra ikke lenger er en del av et lag med base i Stavanger/Sandnes-området, har også Uno-X nå fire ryttere bosatt på Nord-Jæren i Blikra, brødrene Hoelgaard og Martin Bugge Urianstad.

– Det er en del av planen at vi skal få til et bra treningsmiljø i Stavanger/Sandnes-området. Nå blir vi fire ryttere som bor i området, så det er kult, sier 22-åringen.

Ble overbevist av NM-fellesstarten: – Da så jeg at guttene hadde trøkk

Håper på samlet spurt i Arctic Race

Blikra er selv oppe i Arctic Race for øyeblikket. Der ble det ikke fullklaff på den første etappen etter at Team Coop ikke kom seg med i bruddet, men han håper det går bedre i dag.

– I dag tror jeg vi har gode muligheter. For min egen del så er det dagens etappe som gjelder om jeg skal få til noe i rittet. Ingen bakker, så det bør passe meg bra. Vi trodde jo det skulle bli en samlet spurt i går, men det er nok enda større sannsynlighet for det i dag. Da har vi gode kort i både meg og Trondsen.

– Vi vet at det er vanskelig å få til et toppresultat på dette nivået, med så mange sterke lag og ryttere. Vi tror det at om vi har to kort å spille på, så øker det sjansene våre, sier Blikra, som i hvert fall fikk spart litt krefter da de tok det helt piano på de siste tre-fire milene inn mot mål.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse