Prøv Procycling Pluss idag

FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Endelig seier til Van Poppel

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 2.08.17 16:45

Del på    

Mestret våt finale best.

(procycling.no):  I en våt og glatt affære var det Danny Van Poppel som endelig fikk sin etappeseier i Polen rundt. Inn mot den siste kilometeren var det flere tekniske partier og på den våte asfalten gikk en håndfull ryttere i bakken.

Peter Sagan og de største favorittene unngikk velten, og ut på oppløpet fikk Van Poppel et perfekt opptrekk. Sagan klarte ikke å komme ut fra hjulet til nederlenderen, som tok sin første etappeseier i årets Polen rundt, etter en andre- og en tredjeplass.

Orica-Scott-rytter Luka Mezgec kom raskt mot slutten, men for sent til å ta Van Poppel, som tar årets andre seier. Sagan tok tredjeplassen.

Odd Christian Eiking (FDJ) kom inn på samme tid som Van Poppel, på en 29. plass. Nordmannen klatret også en plass i sammendraget i dag, til 5. plass.

Slik gikk det til:

En ny varm dag i Polen skapte rammene for den 130 kilometer lange femte etappen av WorldTour-rittet.

Maxime Monfort (Lotto-Soudal), Tejay Van Garderen (BMC Racing), Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo) Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors) og Moreno Moser (Astana) gikk av gårde tidlig, og etablerte dagens brudd.

Etter femten kilometer hadde de fem fått 1:15 til forfølgerne.

Kvintetten kontrolleres

Med 80 kilometer igjen hadde utbryterne økt ledelsen til 2:30. Noen større ledelse fikk de aldri.

Hovedfeltet nærmet seg sakte men sikkert, og med fire mil igjen var det kun 1:49 fram til tetkvintetten.

Inn på de siste tre milene skyllet et voldsomt regnvær over målbyen Rzesów. Det varte ikke lenge, men klissvåt asfalt sørget for noen farlige kilometer.

Fem blir fire

I en høyresving bommet Antwan Tolhoek på inngangen på den våte asfalten, men LottoNL-rytteren holdt seg på sykkelen. Max Schachmann lå like bak, og klarte seg ikke like godt.

Tyskeren kjørte inn i fortauet, og gikk i bakken. Setepinnen knakk, men Quick-Step-rytteren var heldigvis straks tilbake på reservesykkelen.

Han kom seg dog aldri opp igjen til de fire andre utbryterne, som hadde 1:21 til feltet med to mil igjen.

UAE Team Emirates tok ansvar i hovedfeltet, og knep stadig sekunder på de fire i tet.

Van Garderen støter

Tejay Van Garderen rykket fra bruddet i den siste bakken, og ingen av de tre andre klarte å følge amerikaneren.

Bora Hansgrohe hadde tatt teten i feltet, kun 20 sekunder bak BMC-rytteren over toppen.

Etter utforkjøringen begynte forfølgerne å tette luken opp til Van Garderen og inn på de siste tre kilometerne så hentet hovedfeltet amerikaneren.

Glatt finale

Inn i de siste svingene på etappen skulle den våte veibanene prege finalen. En gruppe ryttere skled og gikk i bakken, men det så ut som det gikk bra med de aller fleste.

Feltet tok det pent og pyntelig gjennom de siste svingene, før Youcef Reguigui (Dimension Data) prøvde å gå solo. Algerieren ble imidlertid tauet raskt inn igjen.

Team Sky ledet an ut på oppløpet og Van Poppel fikk et perfekt opptrekk. Han gikk til fra front, med Sagan klistret på hjulet, men slovaken maktet ikke å komme rundt. Dermed sikret Van Poppel seg årets første World Tour-seier.

Tagget med: , , , ,

Les også disse