Prøv Procycling Pluss idag

SUVEREN: Edward Theuns uten noe motstand på oppløpet i Istanbul. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Endelig lykkes det for Theuns

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 15.10.17 14:22

Del på    

Bennett veltet på oppløpet.

(procycling.no): Det ble en hendelsesfull avslutning på den siste etappen av Tyrkia rundt. Den 143,7 kilometer lange etappen endte i en redusert spurt i Istanbul, hvor endelig Edward Theuns (Trek-Segafredo) lyktes med å ta luven av Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), som så langt hadde vunnet fire av fem etapper.

Med tre kilometer til mål ble det en splitt i feltet, da en større velt gikk. Halvannen kilometer senere knakk veien oppover, og en liten tremannsgruppe slet seg løs. Her satt Theuns og Bennett, samt sistnevntes lagkamerat, Matteo Pelucchi. Inn på de siste fem hundre meterne hadde trioen en solid luke.

Pelucchi plasserte seg foran Bennett inn i den nest siste svingen, men her gikk det galt for irske Bennett. Han skled inn i barrierene, uten å ta med seg Theuns. Pelucchi gav gass, men hadde etter hvert ingenting å stille opp med Theuns, som uten problemer tok seieren, to sekunder foran italieneren. Like bak spurtet Francesco Gavazzi (Androni-Sidermec-Bottecchia) inn til tredjeplass.

Sammenlagtleder Diego Ulissi var med på notene i finalen, syklet inn til sjetteplass og sikret dermed seieren i årets ritt.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse