ENDELIG SEIER: Rohan Dennis vant for førset gang som verdensmester på tempoen i Sveits rundt. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Endelig fant Dennis flyten på temposykkelen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.06.19 17:23

Del på    

Verdensmesteren til topps på uhyre jevn etappe i Sveits rundt.

(procycling.no): Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) suste inn på 10:50, og slo Patrick Bevin (CCC) med åtte sekunder. Det så ut som en mulig vinner tid, men like etter polakken kom Rohan Dennis.

Bahrain-Merida-rytteren har slitt med å få flyt på temposykkelen i år etter overgangen til det nye laget. Men australieren levde opp til verdensmestertrøya gjennom de 9,5 kilometerne i den første etappen av Sveits rundt.

Dennis klokket inn på 10:49, og var dermed de nødvendige hundredelene foran Bodnar.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg er veldig glad. Det har vært lenge siden forrige seier. Å bli kvitt den seierstørken nå er en veldig god følelse, sier Dennis i seiersintervjuet vist på TV 2.

– Det gir meg mer selvtillitt i ferdighetene mine. At jeg fortsatt kan vinne uansett. Det er ikke utstyret som har gjort at jeg ikke har vunnet noe de siste seks månedene. Det beviste jeg i dag. Det er et steg fremover. Og nå skal det bare gå oppover. Tempoen senere i uka er et annet mål for meg, og så kommer Tour de France. Jeg gleder meg, forteller australieren.

Michael Matthews var sekundet bak duoen, og Sunweb-spurteren ble til slutt nummer tre. Den danske duoen Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) og Kasper Asgreen (Deceuninck-QuickStep) var to sekunder bak Dennis, på fjerde og femte-plass.

Triumfen til Dennis er hans første siden han vant VM-tempoen i Østerrike i 2018.

Regnvær preget avslutningen

De aller beste startet tidlig i Sveits. Med god grunn.

Omlag 25 mann sto igjen på start da rægnværet fosset ned over Langnau im Emmental.

Dermed var det vanskelig for de siste startende å knive om de beste tidene.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Unge Marc Hirschi (Team Sunweb) og Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) klarte seg greit, med 41 sekunder opp til Dennis på målstreken.

Ingen av de siste startende var dog i nærheten av å tukte tiden til Rohan Dennis.

De tre nordmennene i rittet trillet trygt i mål med blikket rettet mot senere etapper. Alexander Kristoff ble best, 1:03 bak Dennis. Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ) fullførte 1:31 bak etappevinneren, mens Sven Erik Bystrøm var hakket raskere med 1:15 opp til Dennis.

Tagget med: , , , ,

Les også disse