IKKE KLAR TIL PARIS-NICE: Steven Kruijswijk har hatt trøbbel med kneet i vinter og rekker ikke Paris-Nice. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Enda en Jumbo-Visma-kaptein utsetter sesongstarten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.02.20 15:25

Del på    

Steven Kruijswijk rekker ikke Paris-Nice.

(procycling.no): Steven Kruijswijk sin sesongstart blir ikke i Paris-Nice som først planlagt.

Tredjemannen fra fjorårets Tour de France hadde siktet seg inn mot 8. mars som årets første ritt, men nå bekrefter Jumbo-Visma at 23. mars blir nederlenderens debut i år. Da starter Catalonia rundt.

Alt dreier seg om å bygge formen til årets utgave av Tour de France, men allerede er det mer enn et skjær i sjøen. I januar måtte Kruijswijk avbryte en treningsleir på grunn av kneproblemer.

Utsettelsen av sesongstarten skal være på grunn av tiden det tok før knetrøblingen roet seg.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Nyheten kommer kun dager etter at Tom Dumoulin også måtte utsette sin egen sesongstart. Den nye Jumbo-Visma-kapteinen skulle etter planen starte i Valenciana og tråkke sine første konkurransekilometer siden Critérium du Dauphiné i fjor. Men han trakk seg på grunn av sykdom. Nå har også den planlagte starten i Tirreno-Adriatico blitt fjernet fra nederlenderens program grunnet de stadig pågående helseproblemene til Dumoulin.

Lagledelsen har allerede utelukket at det er Ebstein-Barr-virus, som har preget blant annet Mark Cavendish i lang tid, som nå skaper vansker for Dumoulin. Maastricht skal gjennom ytterligere helsetester de kommende dagene.

Dermed blir trolig Baskerland rundt første ritt for Dumoulin som først tråkkes i gang 6. april.

På det trehodede sammendrag-trollet til Jumbo-Visma er det kun Primoz Roglic som har hatt en vinter uten problemer. Han gjør sin debut i Paris-Nice som planlagt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse