NESTEN I ASFALTEN: Egan Bernal satset hardt inn i en venstresving på tempoen i Sveits rundt. Det kunne gått riktig så ille. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Enda en INEOS-kaptein med hjertet i halsen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 23.06.19 09:05

Del på    

Egan Bernal holdt på å velte på tempoen i Sveits, men slapp unna med skrekken.

(procycling.no): Mange trodde Rohan Dennis skulle ta over ledelsen i Sveits rundt etter lørdagens 19 kilometer lange tempoetappe. Men Egan Bernal leverte en bunnsolid kamp mot klokka. Team INEOS-kapteinen tapte i snitt ett sekund på kilometeren, og kjørte inn til målstreken i Goms 19 sekunder bak Rohan Dennis. Opp til etappevinner Yves Lampaert (Deceuninck-QuickStep) var det 38 sekunder.

I kjølvannet av veltene til Chris Froome og Geraint Thomas holdt nesten tredjemann på maktstigen å gå i bakken på lørdag. Det holdt på å gå galt for Bernal, som bommet litt i en sving på tempoen. Men unggutten hentet seg mesterlig inn igjen, og tråkket videre.

Se hendelsen her!

– I en venstresving så falt jeg nesten, og jeg ble litt redd fordi jeg kjørte gjennom svingen veldig raskt. Jeg tok en sjanse, men jeg tror kanskje jeg tok et par sekunder i den svingen, sier Bernal om hendelsen i en pressemelding fra Team INEOS.

Dermed ble det intet trøyebytte mellom de to beste i sammendraget. Før den siste etappen har Egan Bernal 22 sekunder ned til det australske Bahrain-Merida-håpet.

– Det er absolutt en overraskelse for meg å fortsatt være i gult. I morges trodde jeg at jeg kom til å miste den gule trøya, men den har jeg fortsatt. Jeg slåss om denne trøya med verdensmesteren på tempo, så jeg er selvfølgelig fornøyd med prestasjonen, beretter 22-åringen.

Nå gjenstår kun 101,5 kilometer lang etappe på søndag. Den inneholder tre HC-stigninger, men de siste 26 kilometerne er i utforkjøring og lettkjørt terreng.

– Vi skal bare forsøke å forsvare trøya, og ikke gjøre noe sprøtt. Det er én dag igjen. Om Bahrain vil vinne rittet så er det de som må gjøre noe, vi må bare forsvare oss.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse