KLAR TIL DYST: Søndag sykles Flandern rundt. Edvald Boasson Hagen merker formstigning inn mot det belgiske monumentet. Foto: Simon Z. Nessler/procycling.no

KLAR TIL DYST: Søndag sykles Flandern rundt. Edvald Boasson Hagen merker formstigning inn mot det belgiske monumentet. Foto: Simon Z. Nessler/procycling.no

– En kurve som går riktig vei

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.03.18 13:05

Del på    

Boasson Hagen nærmer seg toppformen foran søndagens Flandern rundt.

ROESELARE (procycling.no): – Toppformen er i nærheten nå. Når du sitter med der på onsdag, så er formen din i nærheten av toppen, sier han til procycling.no.

Det veksles et par blikk mellom personene i lobbyen når Edvald Boasson Hagen kommer ut av heisen. I stadig bedre form kjørte han inn til en fjerdeplass i onsdagens Dwars door Vlaanderen – hans første plassering blant de ti beste denne sesongen.

Selv om flere nå også omtaler Boasson Hagen som en outsider til søndagens Flandern rundt, er det en annen den lille forsamlingen i Hotel Mercure venter på. På samme hotell holder også Peter Sagan og hans Bora-Hansgrohe til, og like etter at procycling.no har satt seg ned med rudsbygdingen, kommer slovaken traskende inn til stor begeistring.

– Han har vist styrke i alle ritt i mange år. Han er absolutt sterk, og blant favorittene, sier Boasson Hagen om sin to år yngre konkurrent.

Sammen ble de spådd til å dominere sykkelsporten da de slo gjennom for snart ti år siden, men foreløpig er det Sagan som kan skimte til de beste merittene med tre VM-seirer og seier i Flandern rundt fra 2016.

Boasson Hagen har på sin side gjort en rekke forsøk i den belgiske klassikeren, men aldri helt klart å kjempe om seieren. I hans siste fem deltagelser er 19-17-22-23-22 rekka hans. En fin og stabil rekke, men uten høydepunktet han gjerne skulle hatt.

– Det er Paterberg jeg har slitt mest med de fleste årene. Det er en bratt og hard knekker som jeg ikke har vært bra posisjonert i og ikke hatt kreftene til å være med over. Da har jeg havnet i den gruppa jeg har gjort. Skal prøve å ikke gjøre det i år, og ha kreftene til å være med over.

– Det er et lengre ritt enn på onsdag, og det blir et annet ritt da. Jeg håper jeg skal kunne ta steget opp, sier Dimension Data-rytteren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VIKTIGE FORBEREDELSER: De små detaljene på sykkelen er viktige på brosteinen. Foto: Simon Z. Nessler/procycling.no

– Prøve å holde på følelsen

Da var også onsdagens fjerdeplass i Dwars door Vlaanderen en viktig bekreftelse, og faktisk hans første plassering blant de ti beste i ett av de flamske klassikerrittene siden tredjeplassen i Omloop Het Nieuwsblad i 2014.

– Det er mye flaks og mye som skal klaffe i disse rittene. Det klaffet bra på onsdag, og jeg håper det gjør det nå i de neste rittene som kommer også. Jeg føler jeg har tatt steg for hvert ritt jeg har kjørt siden etter den vinteren jeg hadde med lite trening. Da er det godt å bevege seg oppover nå.

Etter en fridag på torsdag, er det en kort tur på halvannen time som står på programmet til en lett forkjølet Boasson Hagen på fredag.

Sakte, men sikkert, har han kjørt seg i form etter galleblæreoperasjonen i vinter. I Milano-Sanremo hang med over bakkene og syklet inn til 16. plass. E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem ga en 24. plass og en 81. plass, men bak resultatene var det også mye bra kjøring.

– I E3 byttet jeg sykkel fire ganger og var nede i en velt. I Gent-Wevelgem punkterte jeg på ett av grusstrekkene. Da brukte jeg mye krefter på å komme tilbake. Jeg gjorde det og følte meg sterk, men da hadde jeg svidd av mye krefter og falt av i Kemmelberg. Det var en god følelse likevel, og på onsdag viste jeg at jeg var med i front. Det er en kurve som går riktig vei, så jeg må prøve å holde på den følelsen og fortsette slik, forteller 30-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OFFENSIV: Edvald Boasson Hagen håper å være i forkant i søndagens ritt. Foto: Simon Z. Nessler/procycling.no

Ønsker å være i forkant

Onsdag var han så definitivt med i teten hele veien, og var våken da Sep Vanmarcke gikk til på Varent og fikk med seg blant andre Quick-Steps Yves Lampaert – ofte et nøkkeltegn for at det blir et farlig brudd. Nordmannen støtet seg opp til tetgruppa, men var ikke like våken da nevnte Lampaert rykket i fra på den siste kilometeren.

Det å følge med når Quick-Step spiller ut sine forskjellige kort er likevel svært viktig. På onsdag, som i flere av de andre klassikerne denne sesongen, blokkerte lagkameratene til Lampaert de andre angrepsforsøkene effektivt.

Boasson Hagen er klar på at det er store fordeler ved å være «i forkant», at man allerede sitter foran når de største favorittene angriper hverandre. Da er det ofte også vesentlig å ikke være blant de største favorittene. Selv om han har hatt en ganske beskjeden vårsesong så langt, føler han fremdeles seg relativt markert i feltet.

– Jeg har ikke vist meg noe voldsomt fram foruten på onsdag. Sånn sett burde jeg kunne gå under radaren, men jeg har vist i andre ritt at jeg kan være sterk. Da føler jeg at jeg har mange øyner på meg, selv om jeg ikke er i veldig god form. Det er slik det er når du har levert gode resultater tidligere, mener han.

Tagget med: , , , ,

Les også disse