Prøv Procycling Pluss idag

BRUTALT: Det var en tøff utgave av Strade Bianche rytterne ble servert lørdag. Her er det Wout Van Aert som leder an foran Romain Bardet på ett av gruspartiene. Foto: Tim De Waele.

– En dag for krigerne

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.03.18 21:21

Del på    

Les reaksjonene fra de tre på pallen etter den brutale utgaven av Strade Bianche.

Lørdagens Strade Bianche så en relativt unormal trio kjempe om seieren. Romain Bardet, mannen med pallplass i de to siste utgavene av Tour de France, Wout Van Aert, verdensmester i cyclocross de siste tre sesongene, og Tiesj Benoot, det allsidige klassikertalentet som foruten om en etappeseier i et spansk U23-ritt i 2013 enda ikke hadde vunnet et sykkelritt.

Van Aert og Bardet er heller ikke seiersvante på landeveien, med henholdsvis syv og fem proffseirer. Milevis unna for eksempel Alejandro Valverde og Peter Sagan, som begge har passert 100 seirer, og som jaget i gruppene bak tettrioen.

Det var Bardet som først var på offensiven. Etter å ha kjørt seg opp til en meget selektiv tetgruppe, angrep han med 45 kilometer igjen. Ikke lenge etter fulgte også Van Aert etter franskmannen.

– Han var en veldig sterk rytter å være sammen med. Jeg tror han hadde samme mål som meg, å komme i forkant av de andre ettersom samarbeidet i gruppa var dårlig, sier Van Aert til Cyclingnews.com.

– Følte meg som en helt

Tiesj Benoot så på sin side lenge ut til at han hadde gått glipp av det avgjørende angrepet, men med råsterk kjøring klarte han å kjøre seg opp til de to. Der viste han igjen hvilken utrolig talentfull rytter han er, kjørte rett vekk fra Bardet og Van Aert og nærmest cruiste inn til seier på Piazza del Campo, i hjertet av Siena.

– Jeg har alltid sagt at den (første seieren) vil komme en dag, og jeg kommer ikke til å vinne mange ritt, men jeg når jeg gjør det kan det være en stor seier. Jeg har allerede blitt nummer åtte to ganger tidligere, så jeg visste at rittet passet meg godt. Til slutt gikk det bra i dag, sier vinneren til Cyclingnews.com.

– Jeg følte meg virkelig sterk i dag, og jeg er stolt av å si at jeg følte meg som en helt. Jeg er stolt over å ha vunnet dette rittet. Folk vil huske det i lang tid, og det vil jeg også, sier han.

Etter å ha kjørt inn til en smått sensasjonell femteplass i debuten i Flandern rundt, har forventningene vært store til Benoot, men den etterlengtede seieren har altså uteblitt helt fram til nå.

 – De siste to årene har jeg aldri følt meg slik jeg gjorde da jeg ble nummer fem i Flandern. Jeg var kun 21 år da, og jeg er kun 23 år nå (fyller 24 neste uke). Jeg passer bedre til klassikere som Liège-Bastogne-Liège, og jeg håper jeg kan være bra der. Derfor dropper jeg ritt som passer meg mindre bra, som Milano-Sanremo og Paris-Roubaix.

PALLEN: Romain Bardet, Tiesj Benoot og Wout Van Aert etter å ha fått seg en liten vask. Foto: Tim de Waele

Falt av sykkelen i siste bakke

På samme måte som det var en viktig milepæl for Benoot, var tredjeplassen til Wout Van Aert også langt på vei et lite gjennombrudd på landeveien. Tidligere har han vunnet flere belgiske ritt, men på WorldTour-nivå har 23-åringen vært relativt uprøvd. Forrige helg satt han i frontgruppa over Muur van Geraardsbergen og Bosberg i Omloop Het Nieuwsblad, men ble slukt av hovedfeltet inne på den siste kilometeren.

Denne gangen holdt det hele veien inn, selv om det gikk skikkelig tungt i den siste, bratte bakken opp til mål. Videoer som dukket opp etter målgang viste at han regelrett falt av sykkelen, etter å ha fått krampe i begge bein.

– Det var et skikkelig tøft ritt. Høy fart fra starten, og grussektorene var i veldig dårlig stand. Faktisk verre enn jeg hadde trodd. Det var skikkelig gjørmete noen steder. For min del var det bra, siden jeg kunne komme meg til fronten på grussektorene ved å bruke ferdighetene mine (fra cyclocross), og sammenlignet med andre var jeg ikke redd, forteller Van Aert.

Det er første gang Van Aert kjører på landeveien så tidlig i sesongen, og den talentfulle belgieren skal de kommende månedene delta i ritt som Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

– Jeg ønsker å sykle disse rittene for å lære så mye som mulig. Noen gangen lærer du mer av å prøve og tape, enn om du ikke prøver i det hele tatt. Det er slik jeg tenker, forklarer belgieren.

Bardet imponerte

En annen som hadde sin debut i den italienske klassikeren var Romain Bardet. Også han viste god form forrige helg, hvor han vant Classic de l’Ardèche, og den tidligere franske juniormesteren i cyclocross imponerte med kjøringen sin.

– Dette var et skikkelig ritt, og jeg liker slike ritt. De sterkeste rytterne var alltid i fronten. Jeg ble perfekt hjulpet av laget, og til å være min første gang (i Strade Bianche), hadde jeg det veldig bra. Jeg tenkte et øyeblikk på seieren, men det er også bra å være på pallen. Tiesj Benoot var den sterkeste, sier franskmannen i en pressemelding fra laget.

– Strade Bianche er «ren sykling». En dag for krigerne, og det elsker jeg. Jeg synes det var spennende å kjøre i en løype hvor du virkelig flørtet med dine egne grenser, forteller han.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse