VELTET: Odd Christian Eiking var uheldig og veltet i sesongdebuten torsdag. FOTO: Hecke/Getty Images

Eiking veltet i sesongdebuten: – Det gikk hvert fall i 65 km/t

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 31.01.19 21:24

Del på    

Nordmannen fikk seierssjansene spolert i Mallorca Challenge.

(procycling.no): Odd Christian Eiking fikk en dramatisk start på sesongen under åpningsdagen i Challenge Mallorca torsdag.

Nordmannen hos det belgiske Wanty Groupe Gobert satt omtrent midt i feltet da 19 kilometer gjensto, og finalen opp stigningen Sant Salvador var nært forestående. Idet veien snevret inn gikk en stor velt i feltet.

– Jeg lå vel midt i feltet, eller nokså langt fremme, da velten gikk. Det gikk faktisk i ganske høy fart også, i hvert i 65 km i timen og det var sterk medvind. Jeg vil si omtrent halve feltet gikk ned, sier Eiking til procycling.no.

Askøyværingen slapp heldigvis fra uhellet uten skader. Både Alexander Kristoff (UAE) og Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) styrte unna velten. Vegard Stake Laengen (UAE) var imidlertid ikke like heldig. Den norske mesteren gikk ned i velten, men skal ifølge laget ikke ha pådratt seg noen alvorlige skader og blir undersøkt nærmere av lege torsdag kveld.

– Veien var ganske smal, så rytterne landet oppå hverandre lag på lag. Jeg var heldig som ikke traff asfalten, jeg landet oppå en eller annen rytter.

Mens lagkameraten Guillaume Martin slapp unna velten, og syklet inn til andreplass bak vinneren Jesus Herrada (Cofidis), ble Eiking stående «på perrongen mens seierstoget gikk».

– Jeg ble stående der kjempelenge og ventet sikkert i ti minutter, sier Eiking – som hadde fått carte blanche av lagledelsen til å prøve seg i den fem kilometer lange stigningen opp til mål

– Jeg hadde håpet å prøve meg i dag. Det er egentlig vanskelig å si noe om hvordan (formen min var i dag). Det var egentlig bare én bakke, så jeg fikk liksom ikke testet meg skikkelig, sier Eiking – som ikke skal sykle noen av de øvrige rittene på Mallorca denne helgen.

Til Frankrike

24-åringen drar nemlig videre til Frankrike for å delta i søndagens Grand Prix Cycliste la Marseillaise. Eiking brakåpnet sesongen i det franske rittet i fjor, da han spurtet inn til andreplass, kun slått av den rutinerte franskmannen Alexandre Geniez fra Ag2r La Mondiale.

Før søndagens ritt er Eiking spent på formen, og hvorvidt han er kapabel til å gjenskape den gode prestasjonen fra 2018.

– Jeg husker at jeg følte meg utrolig bra den dagen. Om jeg har helt den samme formen nå, er jeg ikke så sikker på, innrømmer Eiking.

– Vi får se hvordan det går. Jeg er hvert fall klar til å komme i gang, og gjøre mitt beste for å være med i toppen søndag.

Stake Laengen

Den norske mesteren var altså involvert i den store veltet på Mallorca. Torsdag kveld kan laget bekrefte at Stake Laengen etter nærmere undersøkelse hos lege, ikke har pådratt seg alvorlige skader. Men hvorvidt han starter rittet i morgen, er langt i fra sikkert.

– Det ble velt. Og jeg sto av med en gang. Landet på hjelmen, opplyser Stake Laengen til procycling.no.

– Føles som en liten hjernerystelse. Så det blir nok ikke start i morgen, sier 29 år gamle UAE-rytteren.

Ifølge lagets lege De Grandi har Stake Laengen ikke pådratt seg bruddskader, kun skrubbsår på skulder og hofte.

Tagget med: , ,

Les også disse