TOK SIN FØRSTE SEIER: Odd Christian Eiking vant et fransk 1.1-ritt søndag. Foto: Tim De Waele

Eiking med topplassering i Loire

Magnus Wikan
Tips meg

Publisert 18.03.17 16:59

Del på    

Askøyværingen ble nummer ti i det franske endagsrittet.

(procycling.no): Mens hele sykkelverdenens øyne var rettet mot Milano-Sanremo, var flere norske ryttere involvert i det franske endagsrittet Classic Loire-Atlantique. I tillegg til kontinentallaget Team FixIt.no, stilte også proffene Sondre Holst Enger, Daniel Hoelgaard og Odd Christian Eiking til start for sine respektive franske WorldTour-lag.

Og sistnevnte var absolutt med på å sette farge på rittet. FDJ-rytteren var offensiv i den småkuperte løypen, og satt godt plassert i frontgruppen i finalen.

Men da Laurent Pichon (Fortuneo Vital-Concept) angrep på de siste kilometerne, klarte verken Eiking eller noen av de 30 andre rytterne å henge på. Askøyvøringens gruppe var nær ved å hente inn franskmannen på oppløpet, men Pichon holdt unna og kunne juble for seier i La Haye-Fouassière.

Eiking spurtet inn til en 10.-plass.

Eiking på offensiven

I den 183 kilometer lange, uforutsigbare løypen i området rundt La Haye-Fouassière, etablerte den franske trioen Marc Fournier (FDJ), Kevin Le Cunff (Auber 93) og Benoit Cosnefoy (Frankrike) et tidlig brudd. Med 90 kilometer igjen hadde bruddet skaffet seg i underkant av fem minutter ned til hovedfeltet, men derfra skulle avstanden stadig skrumpe inn.

Da rundt 70 kilometer var kjørt, forsøkte flere å støte seg fra det Cofidis-anførte hovedfeltet, men det var først da Yoann Offredo (Wanty Groupe-Gobert) angrep med cirka 58 kilometer igjen at noen klarte å løsrive seg. Franskmannen holdt lenge en stabil avstand ned til hovedfeltet på rundt et halvt minutt, men da han fikk besøk av en større gruppe ryttere med rundt 32 kilometer igjen, begynte avstanden å synke.

Med to runder igjen var feltet nesten blitt samlet, men noen sekunders avstand skilte fortsatt frontgruppen og hovedfeltet. Mange ryttere forsøkte å støte seg opp til gruppen, og da bjellen ringte for å markere at rytterne begynte på den siste runden, hadde en ny, større frontgruppe utkrystallisert seg. I den gruppen satt Odd Christian Eiking.

Fransk jubel

Med ti kilometer igjen begynte rytterne i frontgruppen å støte på hverandre, men Franck Bonnamour (Fortuneo Vital-Concept) var den først som klarte å få en luke. Franskmannen klarte imidlertid ikke å holde unna, noen få kilometer før mål var 30 ryttere igjen samlet i front.

Lagkamerat Laurent Pichon kontret umiddelbart, og fikk faktisk med seg Bonnamour inn på den siste kilometeren. Der måtte imidlertid sistnevnte gi tapt og Pichon kunne juble for seier.

Hugo Hofstetter (Cofidis) vant spurten i den neste gruppen foran Thomas Boudat (Direct Energie). De ble dermed henholdsvis nummer to og tre.

Tagget med: , , , ,

Les også disse