Prøv Procycling Pluss idag

Eiking: – Skal prøve å gå i brudd

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.07.19 12:32

Del på    

Vogesene åpner bruddmuligheter for Eiking.

SAINT-DIÉ-DES-VOSGES (procycling.no): Med to bakkepregede etapper i Vogesene på femte og sjette etappe, åpner det seg muligheter for Odd Christian Eiking til å gå på offensiven. Foran starten på den femte etappen til Colmar onsdag forteller han procycling.no om Wanty-Goberts planer for dagen.

– Det blir brudd. Nå skal jeg, [Andrea] Pasqualon og [Aimé] De Gendt prøve i dag, å gå i brudd. Så er det Guillauime [Martin], og Xandro [Meurisse] er jo formsterk, at de sitter med i finalen.

Etappen byr på fire kategoriserte stigninger. Allerede de første 15 kilometerne stiger det jevnt opp til ukategoriserte Col de Saales, før det blir utfor og lettkjørt de neste 25 kilometerne, til tredjekategorien Côte de Grendelbruch (3,4 kilometer à 4,9 prosent).

– Vi er tre stykker som skal prøve, så går vi annenhver gang, så det kan jo være jeg ikke kommer med, men jeg skal i hvert fall prøve med det jeg har. Hvis ikke så prøver jeg igjen i morgen eller en annen dag.

Mens bruddet fikk gå på den første kilometeren i går, med Eikings lagkamerater Frederik Backaert og Yoann Offredo (samt CCC-rytter Michael Schär), tror han det er flere om beinet på dagens etappe.

– I går var det lett, men i dag har jeg på følelsen at det er mange som kommer til å prøve. Det kan selvfølgelig gå med en gang og det kan ta noen mil også. Vi får se.

ANNONSE: Følg Tour de France hver dag på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tror etappen vil skille

Etter hvert venter flere krevende utfordringer. Etter litt over 100 kilometer på sykkelen venter ritttets første andrekategori, Côte de Haut-Koeningsbourg (5,9 kilometer à 5,9 prosent), før man får duoen Côte des Trois-Épis (2.kat., 5 kilometer à 6,7 prosent) og Côte des Cing Châteaux (3.kat., 4,6 kilometer à 6,1 prosent) helt mot slutten. Sistnevte topper ut 19,5 kilometer fra målstreken i Colmar.

– Det blir jo den første smakebiten på bakker og litt små fjell, så det blir spennende å se hvordan det går.

– Muligens litt tøffere enn det ser ut som når man bare kikker på profilen, hvor vanskelig tror du det blir?

– Jeg merker jo at det går styggfort bare det blir en liten kneik. Det er nok mye tøffere enn det ser ut som. Jeg tror det kommer til å skille i dag også.

Med to andrekategorier og to tredjekategorier er det også en del klatrepoeng som skal deles ut, og for Wanty-Gobert vil en ledertrøye selvsagt være attraktivt. For øyeblikket er det Tim Wellens (Lotto Soudal) som leder med sine syv poeng, men uten belgieren i brudd er det mulig å ta trøyen.

– Vi tar jo det vi kan få, men nå prøver vi å komme i brudd og så ser vi hvordan det går. Men bruddet i dag vil jo ha en stor sjanse til å ta klatretrøyen, så vi får se.

Forøvrig: sist gang touren hadde målgang i Colmar var det Heinrich Haussler som vant etter et langt solobrudd på en svært regntugn dag, tilbake i 2009 på den 13. etappen.

ANNONSE: Følg Tour de France hver dag på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse