I TOPPEN: Odd Christian Eiking leverte bra med en tredjeplass i Ardeche. FOTO: Hecke/Getty Images)

Eiking på podiet i Frankrike: – Må være fornøyd

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.03.19 17:12

Del på    

Spurtet inn til tredjeplass i éndagsritt.

– Jeg var veldig giret i dag. Jeg hadde et mål om å få til noe denne helgen her. Jeg har ikke gjort noe frem til nå og har hatt ti rittdager uten å ha gjort noe frem til nå. Da var jeg innstilt på å kjøre hjem et bra resultat i dag, sier Odd Christian Eiking til procycling.no.

Etter en sesongstart preget av anonyme plasseringer, kom sesongens første topplassering lørdag.

Med et angrep tre kilomerter fra mål kom Lilian Calmejane (Direct Energie) alene til mål i det kuperte éndagsrittet Faun Environnement – Classic de l’Ardèche Rhône Crussol.

Fire sekunder kom en mindre gruppe som kjempet om andreplassen, som Valentin Madouas (Groupama-FDJ) tok noen metere foran Odd Christian Eiking. Dermed tok Eiking en svært oppløftende tredjeplass en sesonginnledning.

– Må være fornøyd med tredjeplass

– Det var et venteritt. Bruddet gikk tidlig og fikk en stor luke. Så gikk det kontrollert til de siste milene, forklarer Eiking.

Den siste av en rekke bakker gjennom dagen var Côte du Val d’Enfer (på godt norsk Helvetesdalen). Med sine 1,6 kilometere à 9,9 prosent var det en tøff utfordring, hvor Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale) angrep. Men med en liten luke og utfor og flatt de neste 6,5 kilometerne til mål ble det samlet blant de beste, før Calmejane altså angrep nede på flaten.

– Jeg er selvfølgelig fornøyd med tredjeplass. Jeg hadde håpet vi skulle ta inn Calmejane og at jeg skulle vinne spurten, men det ble litt nøling og en nesten-velt med Bardet. Så fikk også Madouas et par metere jeg ikke kunne tette. Men jeg er fornøyd. Jeg må være fornøyd med tredjeplass.

Sindre Lunke kom inn 13 sekunder bak Calmejane på en 18. plass. Trønderen ble med det den beste Riwal Readynez-rytteren. Rittet ble også sesongdebuten for Krister Hagen etter hans hjerteoperasjon tidligere i vinter. Sørlendingen var også godt med og endte på en 38. plass, ett minutt og 18 sekunder bak vinneren.

Kjente formen komme i løpet av uka

Før hans tidligere ritt denne sesongen har det gjentagende svaret fra Eiking om egne ambisjoner vært at formen ikke helt har vært der han trenger for å kjempe om toppresultatene. Men etter flere ritt løsnet foran lørdagens ritt.

– Jeg har kjørt mye ritt, så jeg trengte bare å komme litt i gang og få et par gode gjennomkjøringer. Jeg kjente på trening i forrige uke at formen begynte å komme.

– Det var viktig nå foran de neste rittene, hvor det kommer mange WorldTour-ritt. Mulighetene for toppresultater der er jo litt mindre i Katalonia, Ardennene og Romandiet som venter videre.

Allerede søndag venter en ny mulighet med Royal Bernard Drôme Classic, som også den har en ganske krevende profil som passer godt for Eiking og lagets franske kaptein Guillaume Martin.

– I alle ritt er han veldig sterk og en sikker kaptein, men jeg har fått fri rolle disse to dagene, sier Eiking, som har planer om å kjempe i toppen igjen på søndag.

Deretter venter en høydesamling før han kjører Volta a Catalunya i slutten av mars.

Tagget med: , ,

Les også disse