UTEN KREFTENE TIL Å FØLGE DE BESTE: Odd Christian Eiking fikk det tøft i stigningen opp til citadellet i Namur. FOTO: Mark Van Hecke/Getty Images

Eiking maktet ikke å følge de beste

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.09.18 17:45

Del på    

Stuyven sterkest.

(procycling.no): Etter å ikke ha startet Tour of Britain grunnet mageproblemer var Odd Christian Eiking tilbake i endagsrittet GP de Wallonie onsdag.

Det kuperte rittet avslutter med en tøff bolk stigninger inn mot den siste, spektakulære klatringen opp til citadellet i Namur. Opp Côte de Lustin med 26 kilometer til mål kom den første, ordentlige utskillelsen, da blant annet Warren Barguil gikk løs.

Kjempet seg tilbake

Odd Christian Eiking var på feil side av splittet, men da det samlet seg inn mot Tienne aux Pierres omtrent ti kilometer senere var nordmannen med i den første gruppen igjen.

På den 3,5 kilometer lange stigningen sørget Jasper Stuyvens innledende angrep for en ny utskillelse. Trek-Segafredo-rytteren var svært aktiv inn mot finalen av rittet og hadde prøvd seg flere ganger tidligere.

Mens Eikings lagkamerat Guillaume Martin støtet seg opp belgieren hadde askøyværingen det tøffere i bakre del av den første gruppen.

Over toppen havnet han i gruppe to og fått jobbe svært hardt for å komme seg tilbake, men like før man nådde bunnen av den siste bakken kom han seg opp igjen, sammen med flere andre ryttere.

Lønn for strevet

23-åringen hadde imidlertid ikke kreftene til å forsere i gruppen og ble sittende på halen i innledningen av stigningen. Da etter hvert Warren Barguil lanserte sitt vinnerforsøk ble han raskt distansert.

Fortuneo-Samsic-rytteren fikk følge av blant andre Jasper Stuyven, som på nytt klinte til etter å ha fått kontakt. Landsmannen Dimtri Claeys fulgte på og kjempet knallhardt for å komme opp på hjulet.

Mot toppen flatet det litt ut og en mindre gruppe samlet seg foran, med blant andre Barguil og Martin. Ut av den siste svingen ledet Stuyven an og akselererte.

Claeys forsøkte igjen å holde hjulet, men 26-åringen ble for sterk og suste inn til sesongens andre seier. Den første kom i BinckBank Tour for en drøy måned siden.

Eiking kjempet seg til slutt i mål på en 15. plass.

Tagget med: , ,

Les også disse