TILBAKE I FORM: Odd Christian Eiking satt med i finalen i Classic Loire-Atlantique. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Eiking og Lunke flytter hjem til Norge

Magnus Wikan
Tips meg

Publisert 28.11.16 07:20

Del på    

Har kvittet seg med leilighetene i Nice og Girona.

(procycling.no): Borte bra, men hjemme best. Det er konklusjonen både Odd Christian Eiking og Sindre Lunke har trukket etter sine første sesonger i proffsirkuset. De to nordmennene har nemlig begge flyttet fra sine respektive leiligheter ved Middelhavet og vendt hjem til Norge.

Eiking tar med seg flyttelasset fra Nice hjem til Askøy, mens Lunke drar tilbake til Trondheim etter å ha bodd flere år i Girona.

– Sportslig var Nice helt perfekt, men jeg begynte å lengte hjem etter en stund, forklarer Eiking til procycling.no.

– Bor der solen skinner

Selv om treningsforholdene var optimale, opplevde 21-åringen livet i den franske feriebyen som ganske ensomt. Derfor føltes det også helt naturlig å flytte hjem til kjente omgivelser.

– Men jeg kommer nok ikke til å være veldig mye hjemme, påpeker Eiking.

For FDJ-rytteren har siden han var tenåring vært overbevist om at han har størst utbytte av å trene utenfor Norges grenser. Og det standpunktet har ikke forandret seg, til tross for at han nå har flyttet hjem.

– Jeg kommer til å bo på Askøy når jeg er hjemme, men jeg ser egentlig for meg å være mest mulig på reisefot. Det er bedre å trene i utlandet, så jeg kommer nok til å bo litt forskjellige steder, sier Eiking, og legger til:

– Bosituasjonen min endrer seg fra dag til dag. Jeg kommer til å bo der solen skinner, sier han og ler.

Mange reisedager

I det siste har solen skint på Mallorca, hvor 21-åringen har trent og oppholdt seg i stort sett hele november. På den private treningsleiren har også Sindre Lunke vært, men søndag dro han hjem til Trondheim – hvor han kommer til å ha sin base det kommende året.

– Hvorfor har du flyttet hjem igjen, Lunke?

– Det har blitt mye reising etter at jeg ble proff. Jeg har kjørt så mange ritt og vært på så mange treningsleirer at jeg har hatt lite tid til å trene i Girona, forklarer Giant-Alpecin-rytteren.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

LIEGE-KLAR: Sindre Lunke ser frem til sin første deltakelse i storklassikeren Liege-Bastogne-Liege søndag (foto: procycling.no//HC Prigge)

FLYTTER HJEM: Sindre Lunke. FOTO: procycling.no/HC Prigge

I løpet av 2016 har leiligheten i Spania stort sett stått tom. Og de få gangene trønderen har vært innom, har det hovedsakelig vært for å restituere seg mellom ritt.

– Da kan jeg like gjerne bo hjemme og være nærmere vennene mine, sier Lunke, som i Trondheim også kan benytte seg av Olympiatoppens treningsfasiliteter.

Kostbart

For Eiking har situasjonen vært den samme. Med mangfoldige reisedøgn i løpet av året, har han konkludert med at å ha en egen leilighet i Frankrike heller ikke lønner seg.

– Det blir ganske dyrt å betale for en leilighet som jeg sjelden er i. Det er billigere å bo hjemme og heller dra oftere på treningsleirer, sier han.

– Så du flytter ikke hjem for å trene mer i Bergen? Det er jo snart VM.

– Jeg kjenner hver meter av VM-løypen allerede. Jeg trenger ikke å flytte hjem for å bli bedre kjent med den, avslutter han.

Tagget med: , , ,

Les også disse