PÅ VEI OPP: Odd Christian Eiking merket positiv utvikling i Tour de Suisse. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)

IDYLLEN SLÅR SPREKKER: Odd Christian Eiking ankom Tour de Suisse med egne ambisjoner, da passet det dårlig å taue på Steve Morabito og Sebastien Reichenbach. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Eiking likevel med til vueltaen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.08.17 15:03

Del på    

- Det så litt mørkt ut, men så snudde det fort.

(procycling.no): Sébastien Reichenbach har meldt forfall til Vuelta a Espana, og nå er det klart at Odd Christian Eiking tar plassen hans.

22-åringen fra Askøy syklet også treukersrittet i fjor, og er glad for en ny sjanse i det spanske rittet.

– Laget trengte en rytter til, så da ringte de meg. Så enkelt er det, sier Eiking til procycling.no.

– Hva fortalte laget deg?

– Nei, jeg har vist god form i sommer, både i Walloniet og Polen rundt. Det var vel et naturlig valg, sier han.

– Det meste har vært uklart

Ting har likevel ikke sett så positive ut for den fremadstormende nordmannen. Da han først fikk programmet for andre del av sesongen, sto verken Polen rundt eller Spania rundt oppført.

Det har også vist seg tidligere at profflagene ikke er spesielt lystne på å sende ryttere i avgang til de aller største rittene.

– Det meste har egentlig vært litt uklart etter at det ble klart at jeg skulle videre neste år. Det var opprinnelig snakk om Walloniet, BinckBank Tour, GP Isbergues, Tour du Limousin og slike ting. Men så endret det seg. Jeg er glad for at jeg fikk kjøre både Polen, og nå Spania rundt. Det var en gledelig nyhet, sier han.

Endringen kan også slå positivt ut for det norske VM-laget. Historisk sett er etapperittet ansett som en meget god oppkjøring til verdensmesterskapet.

Spania rundt arrangeres fra 19. august til 10. september. Med en liten ukes hvile, har man gode muligheter til å superkompensere inn mot fellesstarten i Bergen den 24. september.

Godt nytt for det norske VM-laget

At vueltaen er en god oppkjøring, har selvsagt Eiking også fått med seg.

– Ja, de sier at det skal være bra og statstikken tilsier det. Jeg tror det er gunstig foran VM, og jeg tror det kan være positivt for min egen karriere å kjøre nok en Grand Tour.

Les også: Eiking skal være på vei til belgisk lag

Som procycling.no avslørte lørdag fortsetter karrieren i Wanty Groupe Gobert neste år.

Det belgiske laget satser også på å vise seg fram i de store treukersrittene, selv om de holder til på nivået under WorldTouren.

I så måte er man avhengig av å få invitasjoner for å kjøre Giro d’Italia, Tour de France og La Vuelta. Også Daniel Hoelgaard er tatt ut til vueltaen av FDJ. Dit skulle opprinnelig også Lars Petter Nordhaug, men Nøtterøy-mannen har fått påvist kyssesyke.

Tagget med: , , ,

Les også disse