SPURTET OM TOPPLASSERING: Seieren gikk til et brudd, mens Odd Christian Eiking spurtet om plasseringene bak mot forhåndsfavorittene. Foto: Skjermdump/Discovery+

Eiking kjempet seg til 7. plass i San Sebastian

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.07.21 17:45

Del på    

Askøyværingen fulgte storfavorittene i WorldTour-klassikeren.

(procycling.no): I det baskiske WorldTour-rittet Donostia San Sebastian Klasikoa satt Odd Christian Eiking godt med.

Askøyværingen hang med de beste opp de siste stigningene, mens en gruppe outsidere snek seg av gårde og kjørte for seieren.

Den gikk til Neilson Powless som spurtslo Matej Mohoric og Mikkel Honoré, mens Lorenzo Rota var fjerdemann.

Et drøyt minutt etter de fire kom de største forhåndsfavorittene der Eiking spurtet i mål mellom Julian Alaphilippe og Jonas Vingegaard til 7. plass i det beinharde endagsrittet.

Slik var finalen:

Simon Carr (EF Education-NIPPO) gikk solo på Erlaitz-stigningen med drøyt fire mil igjen. Den ensomme briten hadde måtte dog jobbe for å få en solid luke på de største favorittene.

Mikkel Frølich Honoré, Neilson Powless, Matej Mohoric og Lorenzo Rota stakk etter og kjørte seg opp til Carr med 23 kilometer igjen.

Odd Christian Eiking (Intermarche) var eneste norske syklist i herrenes utgave. Askøyværingen hang med i favorittgruppa, nå 50 sekunder etter kvintetten i tet.

Trek-Segafredo tok ansvar i feltet, men klarte ikke helt å demme opp for bruddet inn mot Murgil-bakken, rittets siste stigning. De fem i teten økte til 1:10 før siste mil.

To beinharde kilometer med over ti prosent ventet før de siste 8,5 kilometer fra toppen og ned til målstreken inne i San Sebastian.

Like før Murgil gikk en velt midt i feltet som sørget for enda en utskillelse, men luken fram var for stor.

Matej Mohoric satt tempoet i fronten og kjørte først fra Carr, men Carrs lagkompis Powless kom med svaret. Amerikaneren angrep en drøy kilometer før toppen.

Men luka fram til EF-rytteren ble aldri stor. Nærmere toppen seg Honoré og Mohoric nærmere og over toppen var de tre samlet. Rota jobbet seg opp like etter.

I utforkjøringen holdt Mohoric på å velte. Like bak fulgte Honoré og Rota. Dansken kjørt inn i gjerdet, mens Rota deiset i bakken. Begge to var relativt raskt oppe på sykkelen igjen, men kun Honoré klarte å få kontakt med Mohoric og Powless med 1500 meter igjen.

Mohoric tok fronten og åpnet spurten med noen hundre meter igjen, men sloveneren var ikke raskest.

Noe overraskende seg Powless forbi og tok karrierens første proffseier.

Van Vleuten trosset jetlag

Det var ingen norske bidrag i kvinnenes ritt, men Annemiek van Vleuten hadde tatt turen raka vegen fra tempogullet i Tokyo.

Nederlenderen fortsatte å vise sitt vanvittige nivå. I siste bakke klatret hun fra alt og alle og suste inn til soloseier i San Sebastian.

Andreplassen bak Movistar-kapteinen gikk til Ruth Winder (Trek-Segafredo), 36 sekunder bak.

Tatiana Guderzo (Alé BTC Ljubljana) ble nummer tre.

Tagget med: , , , ,

Les også disse