ANDREPLASS: Odd Christian Eiking trodde han vant tredje etappe i Giro di Sicilia. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Eiking jublet for seier nesten minuttet bak etappevinneren

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.04.19 16:45

Del på    

VIDEO: Nordmannen trodde han vant i Giro di Sicilia.

(procycling.no): Odd Christian Eiking tråkket inn til andreplass på tredje etappe av Giro di Sicilia, og jublet for det han trodde var etappeseier.

Det gikk dog raskt opp for Wanty-Gobert-rytteren at han ikke var den første som fulførte fredagens etappe. 55 sekunder før nordmannen passerte amerikanske Brandon McNulty (Rally Cycling) målstreken i ensom majestet.

– Jeg trodde jeg hadde vunnet. Men det hadde jeg ikke. Så det var jækla skuffende, sier Eiking til procycling.no.

Ansiktsuttrykket endret seg raskt fra triumf til frustrasjon da Eiking etter noen sekunder skjønte at han var nummer to.

De siste kilometerne inn mot Ragusa var meget teknisk krevende, med mange svinger, kompakt bebyggelse og trange gater. De siste milene før avslutningen var også hektiske, med atskillige angrep i raskt terreng.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I kaoset samlet det seg en favorittgruppe i bakken, der flere ryttere også ble kjørt inn. Men McNulty ble glemt.

– Det var dårlig oversikt. Jeg visste det var noen som stakk på flatene før mål, men jeg trodde ikke at han fortsatt var foran. Vi tok igjen noen. Det var mye regn og sprut. Jeg var så fokusert på at jeg skulle prøve å vinne i dag.

21-åringen som vant etappen angrep i det lettkjørte terrenget inn mot siste bakke, og ledet med nesten ett minutt før de siste tre kilometerne. Han holdt trykket helt til målstreken, og tok seieren i ensom majestet. Etter at ledelsen ble på over 30 sekunder forsvant han utenfor synsvidden til Eiking og feltet. Noen advarsel på at det var andreplass han kjørte for fikk han heller ikke på øret på den regntunge Sicilia-etappen.

– Det var så mye vann enten i radioen eller i ørepluggen at det bare var skvulping. Jeg hørte ingenting, forteller 24-åringen fra Askøy.

Vulkansk etappe gjenstår

Til tross for en pinlig avslutning har Eiking mye positivt å ta med seg fra den tredje etappen. Med andreplassen, sekundet foran resten av favorittene, tok han også seks bonussekunder. Dermed klatret han opp til andreplass i sammendraget.

Fredagens etappe inneholdt en ti kilometer lang stigning, der Eiking stort sett var blant de ti første i feltet hele klatringen. Også da det sprakk opp mot toppen hang Wanty Gobert-rytteren med. De siste kilometerne var som skreddersydd for nordmannen.

– Jeg følte meg super. Jeg føler meg veldig bra nå. I dag var min mulighet til å vinne. Jeg er litt skuffet over at jeg ikke klarte det, beretter unggutten.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter at sjansen røk med amerikanerens angrep er det en enda lengre stigning som venter på siste etappe i Giro di Sicilia. Den er rittets klare kongeetappe, med en 20 kilometer lang avslutning opp vulkanen Etna som finale. De to milene har litt over seks prosent i gjenomsnitlig stigningsgrad. Der må Eiking trolig gi fra seg kapteinsrollen.

– Normalt sett er det Guillaume Martin vi kjører for, forteller Wanty Gobert sin vestlending.

Franskmannen viste meget god form i Catalonia rundt, og hang med i gruppa sekundet bak Eiking på fredagens etappe.

Selv om det føltes ekstra surt å bli nummer to på en slik måte, graver ikke Eiking seg ned.

– Jeg kan se på det med et smil. Det er sånt som skjer med enkelte i løpet av karrieren, men jeg håper ikke det skjer med meg igjen, humrer han.

– Det er ikke akkurat verdens undergang. Jeg trodde jeg vant, men gjorde ikke det. Ja, ja.

Tagget med: , , , ,

Les også disse