Prøv Procycling Pluss idag

Eiking i stjernespekket vinnerbrudd

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.02.21 16:27

Del på    

Side om side med Bernal, Kwiatkowski, Van Avermaet, Gilbert og Wellens.

(procycling.no): Da en stor gruppe slet seg løs på en hektisk etappe var Odd Christian Eiking våkent med.

Etter en uhyre fartsfylt start på etappen etablerte det seg til slutt et brudd med flere store profiler. Eiking (Intermarché-Wanty-Gobert) satt der som eneste nordmann sammen med stjerner som Egan Bernal, Michal Kwiakowski, Philippe Gilbert og Greg Van Avermaet.

Utbryterne holdt sammen helt til den siste utforkjøringen der Tim Wellens stakk av gårde. Lotto Soudal-rytteren klarte ingen å kjøre inn i kampen om etappen.

Eiking havnet i en litt låst posisjon i spurten om andreplassen og jobbet seg til slutt i mål på 11. plass, like bak Michal Kwiatkowski.

Slik var de siste milene:

Inn på de siste 30 kilometerne satt det 17 mann igjen i første gruppen med 1:55 til hovedfeltet. Odd Christian Eiking var blant angriperne.

Jake Stewart og Lars van den Berg (Groupama-FDJ), Clément Carisey (Delko), Greg Van Avermaet (AG2R Citroën Team), Philippe Gilbert, Tim Wellens og Stefano Oldani (Lotto-Soudal), Egan Bernal og Michal Kwiatkowski (INEOS Grenadiers), Edward Theuns (Trek-Segafredo), Mads Würtz Schimdt (Israel Start-Up Nation), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Michael Gogl (Team Qhubeka ASSOS), Bryan Coquard og Cyril Barthe (B&B Hotels) og Marti Marquez (Equipo Kern Pharma) var de 16 bruddkameratene.

Bak i hovedfeltet satt Edvald Boasson Hagen, som tidliger på etappen slet med tempoet, nå og tauet for sine lagkamerater i Total Direct Energie. EF Education-Nippo sendte fram storrytter Rigoberto Uran for å gjøre samme jobben.

Men tempoet i hovedfeltet, til tross for solide arbeidshester, var ikke veldig mye høyere enn i gruppa i fronten. Der var nemlig Michal Kwiatkowski og Philippe Gilbert blant rytterne som tok de hardeste føringene.

Gilbert trakk iherdig for å gi sjansen til Oldani, Lotto Soudals spurter, mens Jake Stewart, Edward Theuns og Bryan Coquard utgjorde de andre favorittene om tetgruppa gjorde opp om etappen i en spurt.

Med 20 kilometer igjen hadde de fremdeles 1:42.

Opp etappens siste stigning støtet Theuns, men Kwiatkowski tettet luka og dunket løs på et eget angrep. Cyril Barthe hang med, men luken de to fikk var ikke stor nok.

Et par mann måtte slippe i hardkjøret, men Odd Christian Eiking gled med i bakre del av gruppa.

I utforkjøringen som fulgte bommet Kwiatkowski på en sving og tapte mye tid. Et lite vakuum oppsto i fronten og Tim Wellens grep sjansen.

Det tok ikke lang tid før belgieren hadde opparbeidet seg en stor luke.

Med 7 kilometer krysset Wellens målstreken og la ut på den avsluttende målrunden i Bessèges. 25 sekunder hadde 29-åringen til forfølgerne.

Hovedfeltet hadde tapt kampen om etappen og var nå hele 2:45 bak.

Ingen klarte å gjøre noe med den ensomme belgieren i front som også tok over ledelsen i sammendraget.

I spurten om andreplassen var Edward Theuns raskest foran Würtz Schmidt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse