KLAR: Odd Christian Eiking er klar for å ta fatt på WorldTour-ritt igjen, her fra Il Lombardia i fjor. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Eiking kan få Giro-mulighet

Magnus Wikan
Tips meg

Publisert 14.12.16 20:09

Del på    

– Hvis alt går etter planen, så ser rittprogrammet veldig bra ut, sier 21-åringen.

(procycling.no): Misforståelser satte sitt preg på Odd Christian Eikings første sesong som profesjonell sykkelrytter. Til tross for anstendige franskkunnskaper, brukte den offensive askøyværingen nesten et helt år på å finne ut hva ledelsen i FDJ forventet av ham.

Her ser du hele vårprogrammet til Eiking!

Nå vet han det godt. I 2017 må 21-åringen (fyller 22 28. desember) vise at han er en trofast hjelperytter, som under enhver omstendighet setter laget foran seg selv. Klarer han det, vil neste sesong by på mange saftige gulrøtter. Den største av dem: Å få hjelpe Thibaut Pinot til en topplassering i Giro d’Italia.

– Jeg er i bruttotroppen. Hvis jeg presterer godt nok, så får jeg kjøre giroen, sier Eiking til procycling.no.

Satser på giroen

Det vil i så fall være et stort kompliment for den tidligere Joker-rytteren. For etter en rekke skuffende prestasjoner i Tour de France, har lagets beste sammenlagtrytter og ubestridte kaptein, Thibaut Pinot, bestemt seg for å prioritere Giro d’Italia neste år. Det franske lagets hovedfokus vil derfor også flyttes fra Frankrike til Italia.

– Giroen neste år vil være det viktigste treukersrittet for hele laget, sier Eiking.

Mannskapet skal derfor toppes.

– Pinot har en egen gruppe med ryttere rundt seg. Det er hans mest trofaste hjelperyttere, som han kjenner veldig godt. De skal være med ham i giroen, forklarer FDJ-rytteren.

Den unge nordmannen er ikke en del av den gruppen – ennå. Han er istedenfor i en slags utfordrergruppe, der han konkurrerer med et knippe andre ryttere om de få gjenværende plassene på laget.

– Hva skal til for at du blir tatt ut, tror du?

– Jeg må vise at jeg kan være en lojal rytter, og samtidig vise at jeg er i form. Alt er opp til meg selv, egentlig. Jeg må kjøre bra i Australia og vise meg frem i de mindre franske rittene, sier Eiking.

Rittprogrammet

Rittet i Australia er Santos Tour Down Under (17.-22. januar), som markerer starten på askøyværingens andre proffsesong. Deretter venter endagsrittet Trofeo Laigueglia i Italia (12. februar), før «de mindre franske rittene» kommer som perler på en snor. Først skal han kjøre Tour de Provence (21.-24. februar), så følger Classic Sud Ardèche (25. februar) og La Drôme Classic (26. februar).

– Sud Ardèche har jeg gode minner fra. Både dét og Drôme Classic er ritt som passer meg veldig bra, sier Eiking, og viser til det tapre bruddforsøket forrige sesong.

Etter en liten svipptur innom Belgia og Dwars Door Vlandeern (22. mars), står vårsesongens fire hovedmål for tur: Først etapperittet Baskerlandt rundt (3.-8. april), deretter alle de tre Ardenner-klassikerne (Amstel Gold Race 16. april, La Flèche Wallone 19. april og Liège-Bastogne-Liège 23. april). I tillegg er han i bruttotroppen til Vuelta a Catalunya (20.-26. mars).

Vårsesongen avsluttes enten med Giro d’Italia (6.-28. mai) eller Tour de Romandie (25.-30. april).

– Programmet er jo bare foreløpig, men hvis alt går som planlagt, så ser det veldig bra ut, sier Eiking, som ikke er blitt mer defensiv etter et år som proff.

– Ardenner-klassikerne blir det største målet. Jeg har et håp om å sitte med i finalen i ett eller flere av de rittene.

 

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse