Prøv Procycling Pluss idag

I TOPPEN: Etter å ha slitt med sittesår den første dagen

I TOPPEN: Etter å ha slitt med sittesår den første dagen, viste Odd Christian EIking seg langt bedre fram på den tredje etappen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Eiking best av de norske i Hammerfest

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.08.18 17:12

Del på    

Nummer fem i tøff avslutningsrunde.

(procycling.no): Med flere tøffe bakker på de siste tre milene, ble feltet gradvis tynnet ut i Hammerfest. Til slutt ble det gjort opp om seieren i den avsluttende bakken opp til mål, én kilometer lang bakke på seks prosent i snitt.

Etter at det så ut som feltet hadde kontroll på utbryterne, kjørte Robin Carpenter, Adam Toupalik og Johan Le Bon meget sterkt på den siste mila. Inn i den avsluttende bakken hadde de en ledelse på 20 sekunder og det holdt for Toupalik.

Tsjekkeren viste seg som den sterkeste og kopierte lagkamerat Mathieu van der Poels skjenende jubling fra den første etappen. Og for å gjøre etappen perfekt for Corendon-Circus – like bak kom nevnte van der Poel og tok andreplassen.

Bak der igjen kom Odd Christian Eiking inn til femteplass, med Markus Hoelgaard på sjetteplass.

Sammenlagtleder Sergei Chernetski tok tredjeplassen på etappen og økte med det ledelsen i sammendraget. Astana-rytteren leder nå med syv sekunder ned til Hoelgaard.

Bruddet fikk farlig ledelse

Øivind Lukkedal (Coop), Connor Swift (Dimension Data), Axel Journiaux (Direct Energie), Johan Le Bon (Vital Concept), Tom Wirtgen (WB Aqua Protect Veranclassic), Robin Carpenter (Rally Cycling), Adam Toupalik (Corendon-Circus) og Willie Smit (Katusha) var rytterne som kom seg med i dagens brudd.

Også Adam De Vos (Rally Cycling) var i bruddet, som gikk av gårde etter to mils kjøring, men canadieren var en klar trussel i sammendraget og slapp seg ned fra bruddet.

Det er nok de åtte andre glade for. Med De Vos tilbake i feltet fikk bruddet en ledelse på rundt tre minutter, som de selv økte til nærmere fire minutter med tre mil igjen. Toupalik var best plassert i sammendraget av rytterne i bruddet, 4’19 bak Sergei Chernetski (Astana) før etappen, og Astana virket greit fornøyd med at de åtte første kjempet om bonussekundene som var tilgjengelige på etappen.

Til slutt innså også de andre lagene i hovedfeltet nettopp det, og Odd Christian Eikings Wanty-Groupe Gobert og August Jensens Israel Cycling Academy sendte begge opp ryttere for å kjøre inn bruddet. Senere fikk de også hjelp av flere lag og ved første passering av mållinjen, med 16 kilometer igjen, var avstanden under minuttet.

Likevel ble det svært tett inn mot mål og inn på de siste to kilometerne ledet Carpenter, Le Bon og Toupalik med 20 sekunder. For Toupalik var det nok og tsjekkeren vant med to sekunder ned til feltet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse