Ken-Levi Eikeland. Foto: Interpro Stradalli

Eikeland fornøyd etter ørkendebuten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 24.01.18 16:34

Del på    

Får egne sjanser på de kommende etappene.

(procycling.no): Ken-Levi Eikeland fikk i dag sin debut for sitt nye lag, det fransk-japanske kontinentallaget Interpro Stradalli. På en 10,2 kilometer lang tempo i etapperittet Sharjah Tour i byen Sharjah, i de forente arabiske emirater.

Tempoen ble kjørt rundt halvøyen Jazirat al Hibab, like ved kystlinjen, og dermed ble vinden en naturlig faktor. 23-åringen åpnet derfor kontrollert, på første turen rundt halvøyen, mens han gav full gass etter vending, på vei tilbake.

LES OGSÅ: Eikeland spent før første ritt med nytt lag: – Nivået på laget aner jeg ikke

Lardølingens prestasjon holdt til slutt til en 37. plass, 45 sekunder bak vinneren Julien Morice (Vital Concept Cycling Club).

– Mye vind ute langs kysten, så jeg tror forskjellen ble store utover dagen. De første hadde mye roligere forhold, men var jo 2 timer forskjell på første og siste start. Men jeg fikk svarene jeg håpet på, kroppen funker bra etter sykdomsperiode for 8-10 dager siden, så var godt med en utblåsning. Nå er jeg med i sammendraget, så det blir noen veldig spennende dager, når vi får begynt med de neste etappene, forteller Eikeland til procycling.no.

Får egne spurtsjanser

Den tidligere Team FixIT.no-rytterens plassering var også den klart beste fra Interpro Stradalli, med hans tre lagkamerater plassert blant de nederste på resultatlisten.

Grunnet lisenstrøbbel er de allerede i undertall, med fire ryttere i stedet for seks, mens en av deres to japanere, Koki Shinoda, veltet ved vending på dagens etappe.

Eikeland presiserer at han bare har syklet på sykkelkross-sykkelen gjennom vinteren og at det er en rekordtidlig sesongåpning, men gitt dagens tempo blir han Interpro Stradallis kort i rittet.

– Det kjøres for meg og i morgen er det spurtetappe, så det blir spennende.

Han er litt usikker på hva han kan forvente seg av sine lagkamerater, så han kommer trolig til å surfe på de andre opptrekkstogene på mordagendagens 151,6 kilometer lange etappe mellom Al Batayeh og Al Malaiha

– Jeg tenker ikke så mye på det, må heller tenke på arbeidsoppgaver og velge det rette hjulet når vi kommer mot spurten i morgen.

Blant rytterne han kommer til å få bryne seg på i spurtene er den franske toppspurteren Bryan Coquard (Vital Concept Cycling Club) og italienske Jakub Mareczko (Wilier Triestina – Selle Italia).

Forskjellen fra den norske vinteren er stor, med 30 grader og steikende sol, men Eikeland er heldigvis godt skodd.

– (Sol)faktor 50 er med, sier han og humrer.

Tagget med: , ,

Les også disse