Prøv Procycling Pluss idag

TOK TETT SPURT: Mads Pedersen fikk strålende hjelp fra lagkameratene sine da han sikret Trek-Segafredo etappeseieren under dag 3 av Sun Herald Tour. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Dansk dominans i Sun Herald Tour – nordmann i brudd

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.02.18 10:12

Del på    

Pedersen vant tett spurtoppgjør mot von Hoff.

(procycling.no): Under prologen plasserte både Lasse Norman (Aqua Blue Sport) og Mads Pedersen (Trek-Segafredo) seg sekundet bak vinner Ed Clancy.

Les også: Sidevind avgjørende da danske kjørte seg inn i gult

Torsdag overtok Norman rittledelsen etter å ha vunnet spurten i en gruppe på ni mann. Fredag slo hans landsmann Pedersen tilbake, og det etter dramatikk tidlig på etappen da Norman gikk ned i en velt.

Tidlig på den 198,6 kilometer lange etappen fra Warrenambool til Ballarat gikk blant andre Ken-Levi Eikeland (Interpro Stradalli Cycling) og seks andre ryttere i brudd.

– Etappen startet veldig hardt og det var uendelig mange bruddforsøk. Jeg tror jeg var med i fire forskjellige grupperinger før vi endelig fikk gå etter 45 minutters sykling. Når vi først kom oss i bruddet var det veldig hardt på grunn av motvind og sidevind. Det var lite hvile og veldig varmt for en nordmann, sier Eikeland til procycling.no.

De Kort ofret egne sjanser for Pedersen

I feltet bak jobbet Mitchelton-Scott og Trek-Segafredo hardt for å samle det hele. Og det klarte de med sju kilometer igjen til mål, på vei oppover Buinyoung-stigningen.

I underkant av 50 mann satt igjen i feltet, og da viste Mads Pedersen seg som den beste avslutteren i en tett duell mot Steele von Hoff (Bennelong SwissWellness). Dansken fikk god hjelp fra opptrekker Koen de Kort og det sterke Trek-mannskapet hadde også et par andre hjelperyttere plassert i hovedfeltet.

– Det føles godt med en seier. Vi var nære på under prologen, og under den 1. etappen. Det var veldig bra lagarbeid av oss i dag, og det var fint å kunne avslutte det hele med seier, sier dansken i et intervju med Trek-Segafredo.

De Kort ligger bedre plassert enn Pedersen i sammendraget, og besitter en god avslutning selv. Men valgte altså å la egne ambisjoner tre til side for «the greater cause».

Oppmuntring for Jensen

Etappen ble også en liten oppmuntring for August Jensen. Bodø-mannen har slitt de siste dagene med ettervirkninger fra velten under Cadel Evans Great Ocean Race.

26-åringen ble nummer 10 på etappen.

Lasse Norman gikk som nevnt ned i en velt tidlig på etappen. Han satt likevel med den 50 mann store gruppa inn.

Dermed beholder han også ledertrøya med fire sekunders margin tilbake til Steele Von Hoff. Pedersen tok inn 10 sekunder i sammendraget, men ligger fremdeles 23 sekunder bak sammenlagtlederen.

Rittet ble nøytralisert over grusvei

Det ble også veldig kaotisk da rytterne skulle forsere en sju kilometer lang grusvei underveis. Her ble bruddet med Eikeland & Co benyttet som forsøkskaniner.

– Vi prøvde først å passere den i vanlig rittfart, men det var helt umulig. Det var partier som føltes som å sykle på stranda på utsiden av hjulsporene. Vi sladdet i alle retninger. Etter to kilometer ble vi stanset og nøytralisert. Rittet ble startet på nytt etter grusen når feltet også hadde kommet seg over. Det hadde vært veldig farlig å sende hele hovedfeltet over der, forteller Eikeland.

Vestfoldingen var sistemann i mål under etappen, over 13 minutter bak førstemann.

– Jeg kom på andreplass på den første klatrespurten, og tok en innlagt spurt underveis. Men omtrent halvveis kom krampene. 25 kilometer unna mål ble jeg nødt til å slippe bruddet for å strekke ut krampene. Jeg hang med på feltet igjen, men falt av i bakken 13 kilometer unna mål. Men jeg løste arbeidsoppgaven jeg fikk og kan logge 350 kilometer i brudd den siste uka.

 

 

Tagget med: , , ,

Les også disse