Prøv Procycling Pluss idag

VIL BLI SAVNET: Etter mange år i Joker-systemet, vil Gino Van Oudenhove bli en vanskelig mann å erstatte. FOTO: Torgeir Strandberg, procycling.no

– Egentlig er vi bare kontinentallag på papiret

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.09.16 18:29

Del på    

Gino Van Oudenhove hyller rytterne etter seieren i GP Isbergues.

(procycling.no): Når procycling.no snakker med Joker Byggtorgets sportsdirektør Gino Van Oudenhove i kjølvannet av Kristoffer Halvorsens seier i Grand Prix d’Isbergues (1.1) virker det ikke som han vet helt hvor han skal gjøre av seg.

– Nei, ja… Det er helt fantastisk, stotrer han frem.

Belgieren har nettopp sett rytterne hans ta fullstendig kontroll i finalen av det franske endagsrittet, og i tillegg stikke av med seieren.

– Spesielt måten det gjøres på. Det er jo som et profflag. Vi hadde veldig fin dialog i finalen, på hva vi skulle gjøre. Vi snakket med hverandre og hadde krefter igjen. Så ja. Det er jo fantastisk. Ingenting annet å si. Det er så bra gjennomført og så sterkt. Men det var vi vist nå den siste halve sesongen, at vi holder et helsikes høyt nivå. Det er så kult at vi er så frekk med oss selv, og at vi skal kjøre det inn [bruddet] og at vi skal kjøre spurtopptrekk. Og så gjør vi det, og så vinner vi. Det står det mye respekt av altså.

– Fantastisk å høre dem skrike på radioen

Bjørn Tore Hoem infiltrerte dagens brudd, som gikk løs etter omtrent fire mil. Omtrent 50 kilometer før mål ble de hentet, men da gikk Hoem avgårde med i en ny gruppe. I åttemannsgruppen satt også Vegard Breen.

Drøye 12 kilometer før mål var det over for Hoem, mens Breen holdt stand sammen med to andre i front. Inn på de ti siste kilometerne tok Joker Byggtorget fronten i hovedfeltet.

– De hadde jo lyst til å kjøre tidligere, men jeg syntes ikke det var nødvendig. Det holdt jo med fem sekunder. Jeg trodde at hvis vi skulle begynne å støte på hverandre, så ville det gå ganske kjapt. Så meningen var at vi skulle holde helt til den siste svingen og ha med våre to sterkeste mann ut av den.

I front kjemper Breen videre og har gått solo. Inn på de to siste kilometerne har han åtte sekunders ledelse. Van Oudenhove tror løpet er kjørt.

– Plutselig når vi kom på de siste 1,5 kilometer så tenkte jeg «faen det kommer ikke til å gi, vi er kokt», men vi gjør det likevel. Jeg snakker med dem hele tiden og prioriteringen var å hente bruddet, og så måtte vi se på opptrekket, men vi klarte begge to. Det er fantastisk når vi hører dem skrike på radioen. Det er stort.

(artikkelen fortsetter under…)

– Hvor stort er det for et kontinentallag å styre avslutningen på den måten, og attpåtil vinne rittet?

– Når du ser på de rytterne vi har per i dag, så er vi egentlig bare kontinentallag på papiret, for å si det sånn. Det nivået de holder og måten de kjører på… Naturligvis når du kjører World Tour så er det noe annet. Dette er 1.1 og C-nivå, men du må begynne en plass. Vi er jo et veldig fint lag i år og har bare vokst. Da å kunne vinne det rittet og se at folk kjører seg helt ihjel for at Kristoffer skal kunne spurte for seier er jo helt fantastisk å se for en sportsdirektør.

Vet at han kan

Over målstreken var Halvorsen den soleklare vinneren av rittet, og ser man på navnene nedover på listen blir det mer og mer åpenbart hvor spektakulær seieren var. Romain Feilu (HP BTP – Auber 93) og Europa Tour-leder Baptiste Planckaert (Wallonie – Bruxelles) fyller ut pallen.

Videre nedover på listen finner vi navn som Bryan Coquard (Direct Energie), Dan Mclay (Fortuneo – Vital Concept), Jakub Mareczko (Willier-Southeast), Danilo Napolitano (Wanty- Groupe Goubert) og Steele Von Hoff (One Pro Cycling). Alle raske menn, med store seire bak seg.

Likevel hadde ingen av dem det som skulle til for å så Kristoffer «Doffen» Halvorsen i dag.

– Vi har visst at han kan det. Han kunne godt ha sittet der i går også [fredag, journ.anm.]. Han ble to i Nokere og da fikk vi skikkelig opp øynene. «Å faen hva er dette her? Han Halvorsen?», så har det bare ballet på seg. Han er en god rytter og er et supertalent. Å vinne som 20-åring, Grand Prix d’Isbergues… Det er bare å se på resultatlisten fra tidligere år, det kan fort bli noe stort det her.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse