SKUFFET

SKUFFET, MEN OPTIMIST: Edvald Boasson Hagen. Foto: Tim De Waele.

Edvald: – Veldig synd at jeg nøler litt for lenge

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 26.03.17 18:33

Del på    

Likevel tar han positive formtegn med seg videre fra Gent-Wevelgem.

(procycling.no): Nordmannen vi måtte stole på i finalen av søndagens Gent-Wevelgem, var Edvald Boasson Hagen. Dimension Data-rytteren satt godt plassert i front da vinnerbruddet ble etablert, men kom ikke med i kvintetten som stakk avgårde.

Dimension Data-rytteren som vant rittet i 2009 fikk det tungt mot slutten, og trillet inn like bak hovedfeltet til en 44.plass. Dog var det flere positive tendenser fra 29-åringen, ettersom at han satt greit med over de bratte brosteinshellingene og viste god form.

Selv var han noe skuffet over å ikke ha fått til et resultat.

– Det ble ikke noe resultat, men jeg var i hvert fall med foran og var bra lenge. Jeg nølte litt da det avgjørende bruddet gikk, og så måtte jeg bruke mer krefter enn jeg hadde på å prøve å tette det igjen, sier Boasson Hagen til procycling.no etter rittet.

Gikk på næringssmell

Rittet var meget hektisk, og det var hardt kjør hele dagen. Det var mye vind, smale veier, krappe svinger og bratte bakker. Dermed var det vanskelig å få mat, noe som viste seg å koste dyrt for rudsbygdingen.

– Jeg fikk ikke med meg mat i langesonene fordi det gikk så fort igjennom. På slutten går jeg næringstom, og jeg klarer ikke å være med i spurten bak. Det skal ikke skje, men i dag ble det sånn. Det er større sjanse for velt hvis man tar langeposene i den farten vi kom gjennom langesonene med.

– Det gikk fortere bakover enn fremover da spurten åpnet, egentlig, forklarer Boasson Hagen.

– Veldig synd

Nordmannen hadde sjansen til å gå etter da Greg Van Avermaet og Peter Sagan animerte vinnerbruddet. Da de allerede lå foran, støtet Søren Kragh Andersen seg opp. Boasson Hagen lå på hjulet til dansken da han angrep, men etter å ha løftet litt på rumpa, valgte han å ikke følge.

Dansken kom seg opp til de fire andre som var foran, mens den norske mesteren ble sittende igjen bak.

– Det var veldig synd at jeg nølte litt for lenge. Man skal egentlig ikke det, men det var det jeg gjorde, og da ble det slik at jeg ikke klarte å følge. Da måtte jeg bruke mye krefter på å prøve å hente dem inn. Jeg hadde et ganske bra drag da jeg prøvde å støte meg opp, men da var det motvind og ikke gode forhold til å kjøre alene, så jeg brukte opp mye krefter der, forklarer han.

Nå venter en uke uten ritt for Edvald Boasson Hagen. Neste søndag står årets andre monument, Ronde van Vlaanderen, for tur.

Lillehammer-syklisten tar med seg de positive formtegnene fra dagens ritt med seg i oppkjøringen til den kommende helgen, men først skal han slappe av litt.

– Nå skal jeg finne overskudd og restituere etter løpet, så lade opp til helgen og gjøre minst mulig. Jeg føler at jeg er på god vei, forklarer Boasson Hagen, som satser på et bedre resultat neste søndag.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Tagget med: , , , ,

Les også disse