IKKE I RUTE: En blodig Tom Dumoulin kom til mål i Frascati 14. mai. Tre uker senere sliter han fortsatt med kneet. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Dumoulin usikker på Tour-formen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.06.19 13:04

Del på    

Kneskaden skaper trøbbel for Sunweb-kapteinen.

(procycling.no): Giro d’Italia endte tidlig for Tom Dumoulin. Nederlenderen var uheldig og deiset i bakken på den fjerde etappen. Sunweb-kapteinen forsøkte å starte neste dag, men kom seg ikke gjennom den nøytrale starten.

Med årets store mål i vasken, ble fokus flyttet mot Tour de France. Men kneet som ble skadet i velten skaper fortsatt trøbbel for Dumoulin, og om ikke generalprøven i Critérium du Dauphiné ender på brukbart vis så tviler han på sjansene i den franske Grand Tour.

– Det er veldig skuffende. Det blir vanskelig å reise til touren i god form. Jeg må nok kanskje justere på ambisjonene mine. For to uker siden så var jeg ikke i tvil, men det er jeg nå, sier Dumoulin i intervju med nederlandske Nos

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Nesten tre uker etter velten merker 28-åringen fremdeles smertene i det venstre kneet av og til.

– Jeg har fremdeles litt væske i kneet, og brusket er litt skadet. Det er et kraftig forslått bein, forteller Dumoulin.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NEST BEST: Tom Dumoulin var Geraint Thomas sin største utfordrer i Tour de France 2018. Foto: Mantey Stephane – Pool/Getty Images

Han er tilbake i trening, men det har ikke vært smertefritt.

– Jeg har klart å trene ganske bra den siste uka, men kroppen har reagert. Jeg har merket at jeg har slitt mer i den siste timen av treningen enn den første. Det er ikke ideelt.

Wilco Kelderman er også ventet å stille i Tour de France, og om Dumoulin ikke finner formen er han et mulig kort også i sammendraget for Sunweb. Men nivået til den tidligere tempoverdensmesteren, på sitt beste, når han ikke helt opp til.

– Om jeg finner ut etter Dauphiné at det er for smertefullt, så kan det skade brusket. Har jeg for store smerter etter noen dager så må jeg stoppe. Forrige uke gikk det fint, så jeg håper det fortsetter i de banene.

Dumoulin ble nummer to i både Giro d’Italia og Tour de France i 2018, men på spørsmål om han regnet seg selv blant toppfavorittene i år var svaret ganske forsiktig.

– Det virker litt prematurt for meg. Det er i hvert fall ikke slik jeg føler meg nå. Men jeg håper det kan endre seg de kommende ukene.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse