DO-HUMOR: Mot slutten av årets Giro d'Italia gikk det selvsagt sport i å veive med doruller i retning av Tom Dumoulin. 26-åringen var åpen om sine helseproblemer som gjest i et nederlandsk talkshow nylig. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

DO-HUMOR: Mot slutten av årets Giro d'Italia gikk det selvsagt sport i å veive med doruller i retning av Tom Dumoulin. 26-åringen var åpen om sine helseproblemer som gjest i et nederlandsk talkshow nylig. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Dumoulin på utvidet helsesjekk for å unngå ufrivillige do-besøk

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.12.17 10:47

Del på    

– Problemet er fremdeles ikke løst, sier Giro d’Italia-vinneren.

(procycling.no): Tom Dumoulin vant årets Giro d’Italia sammenlagt, til tross for at han tapte to minutter under den 16.-etappen mot Bormio.

– Jeg har hatt det samme problemet tidligere. Når jeg tar hardt i oppe i høyden, går ikke lenger blodet ned til magen. Alt blodet går ut i musklene, og jeg får problemer. Det er noe dritt, uttalte Dumoulin i etterkant av etappen.

I helga var han gjest i et talkshow på den nederlanske kanalen NPO 2. Der fortalte han åpent om problemene, og innrømmet at situasjonen stadig ikke var under kontroll.

– Nylig tilbrakte jeg et par dager på sykehuset i Enschede, der jeg gjennomgikk alle mulige tester. Nå er jeg satt på en spesiell diett, og vi håper å finne ut om jeg reagerer på visse produkter, uttalte Dumuolin ifølge den nederlandske allmennkringkasteren ad.nl.

Minneverdige scener

Det var et ikonisk øyeblikk da 26-åringen, etter å ha motstått alle angrep fra konkurrentene, hevet Giro d’Italia-trofeet med begge armene over hodet i Milano den 28. mai.

Paradoksalt nok var bildene fra toalettbesøket, da han tok av seg sykkeltrøya, senket buksa og satte seg ned i grøfta for å la det stå til, scener mange sykkelfans vil forbinde årets utgave av treukersrittet med.

Det skjedde med kun 33 kilometer igjen av etappen. Dumoulin startet dagen med to minutter og 41 sekunders ledelse tilbake til Nibali. Da han gikk i mål, etter at Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) var blant rytterne som valgte å angripe i bunnen av den siste stigningen opp mot Umbrail-passet – var avstanden nede i 31 sekunder.

Sunweb-kapteinen tok hele opptrinnet med beundringsverdig ro, og benyttet ikke situasjonen til å lange ut mot konkurrentene.

– Det var ikke øyeblikket eller tidspunktet i rittet for å foreta en fullstendig nøytralisering av rittet, kun fordi naturen kallet meg, skrev han i stedet på Twitter.

Ikke lovt seg bort til giroen – ennå

Da neste års Giro d’Italia-rute ble presentert i Milano nylig, var han til stede – men ville da ikke garantere at han ville utfordre blant andre Chris Froome, Vincenzo Nibali og Fabio Aru i kampen om 2018-trofeet.

Trolig ønsker han å gjøre en avveining mellom å forsvare la maglia rosa – eller å komme fullt restituert inn i Tour de France.

Forhåpentligvis også med en løsning for det tilbakevendende problemet med irritabel tarm under høy arbeidsbelastning:

– Det er en av tingene jeg setter av tid til i denne delen av sesongen, og håper at det vil bedre seg i årene som kommer, fortalte Dumoulin TV-seerne i programmet hos NPO 2.

PS: Også Edvald Boasson Hagen har slitt med mageproblemer i løpet av karrieren. Løsningen hans var blant annet å kutte ned på pasta og fullkornsmat underveis i rittene. Han har også forsøkt å unngå sportsdrikke.

Tagget med: , , , ,

Les også disse