REGJERENDE MESTER: Tom Dumoulin vant sin første Grand Tour i år. Det er fremdeles ukjent om han stiller neste år. Foto: AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO

Dumoulin: – Froome påvirker ikke mitt valg

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.11.17 18:30

Del på    

Nederlenderen har planen klar for 2018, men vil ikke røpe den.

(procycling.no): Årets vinner av Giro d’Italia var selvfølgelig til stede da ruten for neste års utgave ble presentert onsdag kveld. Tom Dumoulin har bestemt seg for hvilke treukersritt han vil sykle i 2018, men han vil vente med å offentliggjøre det.

– Jeg vet det allerede, men jeg vil ikke si det til dere. Sunweb har lagpresentasjon 5. januar, og der vil vi annonsere våre programmer, sier Dumoulin til Cycling Weekly.

På spørsmål om Froome sin giro-deltakelse vil prege hans valg, svarte nederlenderen kryptisk.

– Jeg drar dit jeg tror jeg har best mulighet til å vinne, ytrer 27-åringen før han utbroderer.

– Det er ikke nødvendigvis slik at min sjanse i touren er høyere nå som Froome kjører giroen. Det er ikke sikkert det er det riktige øyeblikket for meg å dra til touren etter å vinne giroen.

Uansett hvilke treukersritt Dumoulin stiller til start ved neste sesong, så vil han alltid ha gode minner fra Giro d’Italia.

– Jeg elsket giroen i fjor, og jeg kommer til å elske den om jeg er med neste år. Jeg vil ikke si nå om det er touren jeg satser på neste år.

Ryktene som svirrer i sykkelverdenen, hevder både det ene og det andre om Dumoulin. Cycling Weekly hevder at nederlenderen ikke kommer til å sykle giroen, mens italienske Gazzetta dello Sport skrev det motsatte kun to dager før rutepresentasjonen.

GJENNOMBRUDDET: Tom Dumoulin kjempet mot Esteban Chaves og de andre klatrerne i vueltaen i 2015. Foto: Tim De Waele (©TDWSport,com)

Tour de France som det naturlige steget?

2015 var Dumoulin sitt gjennombrudd som sammenlagtrytter, da Sunweb-rytteren ble nummer seks i Vuelta a España. Fjorårssesongen ble brukt til utvikling, mens 2017 førte ham til topps i Giro d’Italia.

Et skikkelig forsøk på sammendraget i Tour de France, har han fortsatt ikke gjennomført. Mange mener det er neste steg i hans utvikling.

– Det er vanskelig å si hva som passer meg best. De er begge veldig utfordrende, men jeg liker begge rutene. Begge har litt av alt, men ingen av dem er perfekte. Giroen er ikke perfekt for meg, for den mangler flere tempokilometer, og det gjelder for touren og.

Den 101. utgaven av giroen vil ha en 9,7 kilometer lang tempo som åpning, samt en 34,5 kilometer lang tempo i den tredje uken. Touren har flere tempokilometer, men færre som kjøres alene. På dag tre venter en 35-kilometer lang lagtempo, mens nest siste dag er en 31 kilometers individuell tempo.

– En perfekt rute for meg ville trolig bety et mindre spennende ritt for fansen, og det er ikke det organisatorene ønsker. De laget en fin rute, som gir oss et utfordrende ritt.

Usikker på Froome

Froome vil i 2018 forsøk å bli den tredje syklisten som klarer å vinne tre Grand Tours på rad. Dumoulin er usikker på hva giro-deltakelsen gjør med tour-sjansene til briten.

– Om han vil være for utslitt for touren? Jeg synes han viste seg enda sterker i vueltaen enn i touren i år, så du vet aldri med ham. Men jeg lar uansett ikke andre ryttere avgjøre hvilke ritt jeg selv sykler, konkluderer 27-åringen.

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse