LEDET LAGET: Tempoverdensmester Tom Dumoulin og Team Sunweb kjørte en god lagtempo i Cholet. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Dumoulin: – Foreløpig har alt gått bra

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.07.18 08:49

Del på    

Nederlenderen med en ideell start på Tour de France.

(procycling.no): Det var en avslappet og fornøyd Tom Dumoulin som møtte pressen etter mandagens lagtempo i Tour de France. Og med god grunn.

Mens en rekke av de største favorittene har veltet og punktert, gled nederlenderen forbi alt av trøbbel på de to første etappene. Og på mandag leverte Team Sunweb godt i kampen mot klokka. Kun elleve sekunder tapte det tyske WorldTour-laget til etappevinner BMC.

Dermed er Dumoulin nummer syv i sammendraget etter tre etapper. Kun Geraint Thomas (Team Sky) har kommet bedre ut av de første dagene av de virkelige kandidatene til den gule trøya.

– Vi gjorde en fantastisk jobb. Guttene var fantastiske. I fjor da vi vant lagtempo-VM var det ingen som sa «Jeg er den sterkeste», og slik var det i dag også. Det var ikke stor forskjell mellom oss, og det er akkurat det du vil ha på lagtempo. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier den regjerende verdensmesteren på tempo til Cyclingnews.

Tom Dumoulin har aldri fullført to Grand Tours i en og samme sesong, men i år forsøker han å ta neste steg som sammenlagtrytter. 27-åringen beskrev seg selv som «veldig avslappet» etter de tre første dagene.

– De neste dagene nå dreier seg om å unngå trøbbel. Det handler om å gjøre det vi kan for å få resultater, og holde seg i trygg posisjon for sammendraget. Foreløpig har alt gått bra, sier Dumoulin.

Han er dog usikker på hvordan kroppen vil takle de neste ukene.

– Du vet aldri hvordan det kommer til å gå i andre halvdel av rittet. Jeg har aldri kjørt to Grand Tours, men så langt klarer jeg meg bra.

I kjelleren etter lang føring

Sunweb var blant lagene som åpnet lagtempoen kontrollert, og ved første passering var de 15 sekunder bak BMC Racing. Etter 35,5 kilometer var avstanden redusert til 11 sekunder.

– Jeg føler meg veldig bra, og vi kjørte bra sammen som et tog. Vi hadde en ganske forsiktig start, men det var bevisst slik at alle kunne finne rytmen. Det var vårt valg, men det var der vi tapte mest tid. Det var også derfor vi klarte å kjøre inn tid i andre halvdel, forklarer Dumoulin.

Men da de nærmet seg målstreken ble 27-åringen litt for ivrig.

– Jeg gjorde en føring som var litt for lang, så der feil-kalkulerte jeg litt. Vi var tre kilometer fra mål i en seksjon med en utforkjøring og så en klatring. Jeg fortsatte min føring litt for lenge til toppen av bakken. Da var jeg helt på grensa og måtte ta meg sammen inn mot mål. Jeg følte meg virkelig bra før det, men etter den føringen var jeg glad vi nesten var ferdig, utbroderer Sunweb-kapteinen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse