SUVEREN: Michael Matthews vant komfortabelt, foran Greg Van Avermaet, på tourens fjortende etappe. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

– Dro fra Orica for å vinne flere ritt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.07.17 09:24

Del på    

Michael Matthews stortrives i sitt nye lag.

(procycling): Michael Matthews stortrives i sitt nye lag. Etter fire sesonger i Orica-laget, forlot han trygge australske rammer, og signerte for Team Sunweb. Den australske 24-åringen hadde ofte de samme ambisjonene som Orica-talisman Simon Gerrans, og kapteinsrollen var ofte uklar. Slik er det ikke i Team Sunweb. På lørdagens etappe var Matthews lagets soleklare leder. Det ga avkastning. 26-åringen tok sin andre etappeseier i Tour de France, da han spurtslo Greg Van Avermaet (BMC) og Edvald Boasson Hagen (Dimension Data).

– En av grunnene til at jeg dro til dette laget, Sunweb, var at de ville gi meg mye støttet i ritt som i dag, sa Matthews etter målgang ifølge Velonews.

– Orica hadde litt andre mål, så jeg valgte å komme hit hvor jeg får mange muligheter. Det har vært en flott opplevelse så langt i en flott gruppe med ryttere.

Matthews vant også en Tour-etappe i 2016. Et brudd gikk inn på den tiende etappen, og australieren vant foran Peter Sagan (Bora Hansgrohe). Også den gang endte Edvald Boasson Hagen som nummer tre. Den Canberra-fødte syklisten vant også etapper i både Giro d’Italia og Vuelta a España for sitt australske lag, men da Orica ønsket å satse mer på sammenlagtryttere ble det mindre plass til Matthews.

To på rad for Sunweb

Team Sunweb har god grunn til å være fornøyd med den 104. utgaven av touren så langt. Warren Barguil vant fredagens etappe, og har festet et solid grep på klatretrøya. Lørdag bidro han sterkt til at laget tok sin andre etappeseier på rad.

– Vi satset alt på meg i dag. Selv Warren gikk tilbake og hentet flasker med 30 kilometer igjen, og han klarte å kjøre tilbake til fronten selv da ryttere måtte slippe feltet, forteller Matthews.

– Jeg er lettet, glad, overrasket. Folk har sagt mye fint til meg. Jeg må si at jeg bare er veldig glad for å vinne denne etappen for laget. De har jobbet så hardt gjennom Tour de France, og nå klarte vi å få to på rad. Vi kunne ikke bedt om noe bedre, ytrer den australske spurteren.

I konkurransen om den grønne poengtrøya tok Matthews 30 poeng på Marcel Kittel da han krysset målstreken. Australieren tror dog det blir vanskelig å ta igjen det tapte på tyskeren, som fremdeles er 99 poeng foran etter fem etappeseire.

– Han er fortsatt langt foran takket være de flate spurtene. Han har vunnet nesten hver eneste en av dem. Det er vanskelig når det er 50 poeng på de flate etappene, og 30 poeng på etapper som denne, konkluderte Sunweb-rytteren.

– Men vi vil fortsette å prøve, og se hva det blir til. Det er ikke over før vi er i Paris.

Tagget med: , , , ,

Les også disse